04 березня у межах освітнього компонента «Технічна мікробіологія» здобувачі освіти другого і третього курсу освітньо-професійної програми Харчові технології мали можливість прослухати гостьову лекцію на тему «Шеф-кухарі мікросвіту: таємниці заквасок і магія харчової біотехнології». Спікером виступила Ірина Ковшар, асистент кафедри біотехнології і мікробіології Національного університету харчових технологій.
Лектор надзвичайно інформативно презентувала роль біотехнологій в харчовій промисловості, зокрема, у виробництві молочних і хлібопродуктів, бродильному виробництві, одержанні білкових продуктів, харчових добавок та інгредієнтів. Особливу увагу було приділено використанню ферментів та інших метаболітів, які є продуцентами представників мікросвіту, процесам зброджування харчової сировини. Розглянули перспективні напрямки використання в харчовій промисловості ферментації у сироварінні, одержанні древнього продукту йогурту. Окремо зупинилися на технології виготовлення і використання заквасок в молочній, хлібопекарській промисловості, харчовій цінності отриманих продуктів, їх органолептичним якостям.












Інформативна та цікава онлайн-зустріч доповнила знання студентів з технічної мікробіології, сприяла розвитку професійних інтересів та формуванню у здобувачів освіти фахових компетентностей, зокрема здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями, використовувати знання хімічних, фізико-хімічних, біохімічних, мікробіологічних та колоїдних процесів у виробництві продуктів харчування, застосовувати знання у практичних ситуаціях.
Щиро дякуємо Ірині Дмитрівні за змістовну лекцію про сучасні досягнення біотехнологій в харчовій промисловості!
Галина Богдан