Професійні навички здобувачів освіти спеціальностей «Харчові технології» та «Готельно-ресторанна справа» на благо діток з особливими потребами

, ,

Здобувачі освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та  Готельно-ресторанна справа долучились до благородної справи, взявши участь у благодійній ярмарці в рамках акції «Дарувати тепло легко», яку організовує Мальтійська служба допомоги та гіпермаркет «Нова лінія». Мета акції – збір коштів на придбання подарунків до Дня Святого Миколая для діток з інвалідністю.

Під час лабораторних занять з освітніх компонентів «Технологія виробництва кулінарної продукції», «Кулінарне мистецтво», «Технологія борошняних кондитерських виробів» (ОПП Харчові технології) та «Технологія продукції ресторанного господарства» (ОПП Готельно-ресторанна справа) під керівництвом викладачок Тетяни Семенюк та Юлії Сидорук студенти приготували різноманітну випічку та солодощі, які були представлені на ярмарку.

Такий формат навчання дозволив не лише проявити милосердя та підтримати благородну справу, але й надав студентам можливість практично застосувати свої знання та вдосконалити професійні навички, адже асортимент приготовлених продуктів був надзвичайно великим. Участь у подібних заходах сприяє формуванню важливих фахових компетентностей майбутніх спеціалістів харчової та готельно-ресторанної галузі: застосовувати практичні уміння і навички під час виробництва якісної і безпечної продукції, виконувати технологічні процеси виробництва харчової продукції із застосуванням сучасного технологічного устаткування, розробляти технологічні процеси виробництва напівфабрикатів та готової кулінарної продукції, здійснювати розрахунок витрат сировини і виробничих рецептур, працювати в команді.

Ми пишаємося нашими здобувачами освіти, які показали не лише високий рівень професійної підготовки, але й проявили соціальну відповідальність та готовність допомагати тим, хто цього потребує.

Ольга Ройко