Відділення створене у 2010 році як відділення харчових технологій та готельно-туристичного обслуговування.
З 2011 року – після реорганізації – відділення харчових технологій.
Завдання відділення: підготовка високоосвічених спеціалістів для закладів ресторанного господарства та харчової промисловості.
E-mail: ht.vocnuft@gmail.com
Спеціальності та професії
Освітньо-професійний ступінь “фаховий молодший бакалавр”
Освітньо-кваліфікаційний рівень “кваліфікований робітник”
👩🍳 Кухар
Здобутки студентів
Студенти відділення беруть активну участь у проведенні різних конкурсів професійної майстерності:
- обласному студентському конкурсі професійної майстерності «Свято Млинчика»
- V Всеукраїнському конкурсі професійної майстерності «Бурштинова осінь» ( I місце в номінації «Карвінг»);
- VI Міжнародному конкурсі кулінарного мистецтва в м. Жешув Республіка Польша ( III місце)
- Проведенні Днів Європи в Національному університеті харчових технологій (I місце в номінації «Найкраща презентація країни») студенти готували страви шведської кухні;
- Святкування Дня туризму в Національному університеті харчових технологій: I місце з приготування шашликів і 2 місце з приготування юшки.
- Обласна виставка-ярмарок виробів, виготовлених учнями та майстрами виробничого навчання.
Позаурочні заходи
Доброю традицією в коледжі стало щорічне відзначення Дня працівників харчової промисловості. У святкуванні беруть участь всі групи відділення харчових технологій. День технолога – є однією з головних подій для студентів та викладачів відділення, адже саме під час свята студенти груп мають можливість обмінятись досвідом приготування, оформлення страв, продемонструвати набуті навики з сервірування святкових столів, пожартувати та відпочити.
Ще одним з важливих напрямків програми свята є зустрічі з керівниками підприємств ресторанного господарства міста Луцька. Низка таких заходів допомагає студентам в подальшому працевлаштуванні.
Серед значної кількості заходів, які проводяться на відділенні і які дозволяють студенту заглибитись в особливості спеціальності, досить ефективним є такі: виставки-презентації кулінарної та кондитерської продукції, вікторини, наукові конференції, проведення тематичних днів національних кухонь, випуск стінгазет професійної спрямованості. На відділенні практикують проведення екскурсій студентів на сучасні підприємства ресторанного господарства, де вони безпосередньо знайомляться з новими формами обслуговування, керівниками та працівниками підприємств, їх посадовими інструкціями та обов’язками. На підприємстві тісно поєднується теоретична підготовка з практикою, що глибоко зацікавлює і викликає у майбутніх технологів впевненість у правильності вибору спеціальності.