Освітньо-кваліфікаційний рівень: кваліфікований робітник

Термін навчання: 3 роки

Вступ на основі базової середньої освіти (9 класів)

Це не тільки давня, але і вічна професія. Без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі, тому професія кухаря потрібна людині постійно. Обов’язки кухаря: готувати, оздоблювати і порціонувати різноманітні страви з овочів, грибів, риби, м’яса, птиці, субпродуктів, перші страви, страви з круп, солодкі страви, напої, страви з яєць та сиру, борошняні вироби. Технологічний процес приготування їжі складається з кількох стадій та операцій. Кухар, насамперед, виконує такі операції: прийом сировини, її переробка, зберігання продуктів; приготування холодних закусок, гарячих страв, випічка з борошна; оформлення страв для їх роздачі. Види праці: ручна, механізована, автоматизована; одиночне чи масове виробництво.

Випускники можуть працювати:

  • кухарем в ресторанах кафе, барах;
  • кухарем в санаторіях та пансіонатах;
  • кухарем в харчових відділеннях на виробничих та промислових підприємствах.