19 березня в рамках тижня природничо-математичних дисциплін викладач хімії Тарасенко В.М. провів науково-практичну конференцію «Погляд на харчування людини з точки зору хімії».
Мета заходу – розвивати у студентів ставлення до харчових продуктів і процесу харчування людини з точки зору професійної компетентності.
Студентки Бондарук Анна та Матюк Ангеліна (групи 45, 46) виступили з доповіддю «Вітаміни».
Власюк Тетяна (група 48) підготувала доповідь і презентацію на тему «Молекулярна кухня».
Ляшук Іванна (група 39) розповіла про хімічний склад фруктів та овочів. Для порівняння вмісту основних складових у різних фруктах та овочах слухачам був запропонований роздатковий матеріал, оформлений у вигляді таблиць.
Олійник Лілія та Гуйва Аріна (групи 46, 45) висвітлили роль ДНК та РНК у сучасних харчових технологіях.
Цікавими та змістовними були також виступи Савич Уляни (група 22) та Кунца Владислава (група 37). Уляна розповіла історію наукових досліджень, будову, властивості білків та їх функції у живих організмах. Владислав розглянув, з точки зору хімічного складу, рибу і рибні блюда.
Всі доповідачі ґрунтовно висвітлили у виступах вибрані ними теми досліджень. Їх виступи були цікавими і пізнавальними. Конференція завершилась обговоренням прослуханих доповідей.