Отримання практичних навичок – невід’ємна складова освітнього процесу

Third-year students of the Volyn Professional College of the National Technical University of Ukraine, majoring in “Hotel and Restaurant Business”, were involved in the process of organizing and serving an outing banquet-buffet. Students had the opportunity to consolidate practical catering service skills and improve their professional competencies.

Отримання практичних навичок обслуговування гостей – невід’ємна складова освітнього процесу студентів ОПП Готельного-ресторанна справа. Цього разу здобувачів освіти було залучено до процесу організації та обслуговування виїзного бенкету-фуршету.

Студенти третього курсу ОПП Готельно- ресторанна справа (освітня компонента Організація ресторанного господарства) мали змогу закріпити практичні навички кейтерингового обслуговування, удосконалити свої професійні компетентності, зокрема: здатність розв’язувати складні спеціалізовані завдання та практичні проблеми у процесі навчання та практичної діяльності у сфері готельно-ресторанного бізнесу; здатність працювати у колективі та команді; здатність виконувати професійну діяльність відповідно до законодавства та стандартів якості; здатність оцінювати та забезпечувати якість виконуваних робіт; здатність приймати обґрунтовані рішення та розв’язувати проблеми; здатність використовувати фахові знання та професійні навички в організації обслуговування різного контингенту гостей.

Практика організації та проведення обслуговування покликана забезпечити підвищення якості навчання здобувачів, адже кейтеринг сьогодні – одна із самих яскравих, багатоликих і динамічних галузей ресторанного бізнесу. Йому притаманні риси: виняткова мобільність, нескінченна розмаїтість кухні й комплексність послуг. У сучасному світі ресторан сам приходить до гостя у будь-яке місце, у точно призначений час.

Здобувачі освіти ОПП Готельно- ресторанна справа отримали цінний досвід та задоволення від результатів своєї роботи.