Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології зустрілися з екс-керівницею об’єднаних лабораторій Волинь-хліб та екс-заступницею директора з виробництва ПАТ «Теремно Хліб» Момот Валентиною Семенівною, яка провела гостьову лекцію на тему «Особливості організації робіт з контролю якості на хлібобулочних підприємствах».
Валентина Семенівна – це людина з великим практичним досвідом роботи в хлібобулочній галузі області, тому їй було чим поділитися з нашими здобувачами освіти. Вона входила в команду, яка запускала та налагоджувала виробництво ПАТ «Теремно Хліб» у 1983 році, тоді це був один з найпотужніших хлібокомбінатів України. Сьогодні це підприємство є однією з наших найбільших баз практики для здобувачів освіти спеціальності 181 Харчові технології.
Лектор розповіла здобувачам освіти про завдання контрольно-виробничої лабораторії (перевірка якості сировини, що поступає на виробництво, дотримання умов проведення технологічного процесу, контроль якості готової продукції тощо) та її роль в процесі виробництва якісної продукції, системах управління якості, які діють на харчових підприємствах тощо. Також на лекції розглянули труднощі, які виникають перед технологами при виробництві хлібобулочної продукції. Окрему увагу Валентина Семенівна зосередила на фахових знаннях та вміннях, якими повинні володіти майбутні інженери-технологи.
Захід був спрямований на поглиблення знань з таких освітніх компонент як «Контроль якості та безпечності харчових продуктів», «Технологія борошняних кондитерських виробів», «Харчові технології». Гостьова лекція дала можливість здобувачам освіти поглибити свої знання та компетентності в сфері законодавства та використання нормативнотехнічної документації в галузі харчових технологій, організації робіт з контролю якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчової продукції та продукції суміжних виробництв, знаходження відповідних рішень у розробці нових та удосконаленні існуючих харчових технологій.
На завершення лекції Валентина Семенівна побажала всім успіхів у навчанні і роботі та закликала всіх бережливо ставитись до хліба, адже він усьому голова і пахуча скибочка свіжоспеченої паляниці є найбільшим мистецтвом людини.
Оксана Євчук, Ольга Ройко