В рамках відзначення всеукраїнського тижня органічних продуктів викладач циклової випускової комісії к.т.н. Ольга Ройко провела для здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа інформаційну лекцію-бесіду на тему «Органічні продукти – крок до збереження довкілля та здоровʼя». Тема бесіди викликала жвавий інтерес серед студентів, адже органічні продукти стають все більше популярними як у світі, так і в Україні.
Лектор ознайомила здобувачів освіти з поняттями «органічна продукція», «органічне виробництво» та пояснила чим органічні продукти відрізняються від екологічних, натуральних чи домашніх, зосередила свою увагу на галузях органічного виробництва, критеріях віднесення продуктів до органічних, особливостях виробництва, перевагах їх споживання та нормативно-законодавчій базі. Особливу увагу приділили 10 найбільшим українським брендам, які виготовляють органічну продукцію, асортименті та місцях реалізації.
Подібні інформаційні бесіди дають здобувачам освіти можливість власного інтелектуального розвитку та навчання впродовж життя, саморегуляції та ведення здорового способу життя, використання отриманих знань як у професійній діяльності, так і в повсякденному житті.
В ході лекції дійшли висновку, що використання органічної продукції в процесі виробництва дає можливість отримати якісні та безпечні продукти харчування, знаходити відповідні рішення у розробці нових та удосконаленні існуючих харчових технологій а також забезпечувати екологічну безпеку під час виробництва харчової та суміжної продукції.
Ольга Ройко наголосила, що майбутнє України з її природними багатствами, безумовно, за органічними продуктами, адже вони сприяють збереженню здоров’я, природного середовища та біорізноманіття, що важливо для забезпечення життєздатності екосистем і забезпечення продовольства для майбутніх поколінь.
Ольга Ройко