Новорічна практика гостинності від здобувачів освітньо-професійної програми Харчові технології

Категорії: ,

Напередодні новорічних свят здобувачі освіти групи ХТ-33 освітньо-професійної програми Харчові технології в межах освітніх компонентів «Організація виробництва в закладах ресторанного господарства» та «Технологія виробництва кулінарної продукції» під керівництвом викладачок Яни Лапчук та Тетяни Семенюк приготували закуски та тематичну сервіровку святкового столу. Метою заходу було закріпити теоретичні знання з організації обслуговування та продемонструвати практичні навички приготування святкових страв, поєднати набуті знання із творчим підходом та дотриманням сімейних традицій, а також закріплення ключових фахових компетентностей. 

У процесі приготування страв акцент було зроблено на розробці та дотриманні технологічних карт, виборі якісних інгредієнтів і забезпеченні санітарно-гігієнічних норм. Крім того, здобувачі освіти навчилися комбінувати інгредієнти, аби досягти оптимального смаку та вигляду страв, продемонстрували майстерність у створенні сучасних новорічних закусок, враховуючи тенденції гастрономічного мистецтва.

Особливої уваги заслуговує підхід до сервіровки новорічного столу. Здобувачі освіти розповіли про основні принципи сервірування новорічного столу, враховуючи особливості святкового оформлення, вибору посуду та аксесуарів для створення атмосфери свята. Важливу увагу було приділено не тільки естетичному вигляду сервіровки, а й функціональності – щоб кожен елемент посуду та декору відповідав певним стандартам. В результаті молодь створила естетично привабливу композицію, яка в поєднанні декоративних елементів та кольорів додала сервіровці святкового настрою. Створення естетичного оформлення святкового столу є важливим не лише у професійній сфері, але й вдома, адже воно сприяє створенню теплої та затишної атмосфери, яка об’єднує родину під час свят.

Подібні практичні заняття є важливою частиною підготовки здобувачів, адже допомагають проявити  професіоналізм і готовність до реалізації складних завдань у галузі гостинності та інтегрувати професійні компетенції із загальнолюдськими цінностями, забезпечуючи всебічний розвиток особистості та високий рівень професіоналізму майбутніх спеціалістів.

Ольга Ройко, Яна Лапчук