Наука на службі здорового харчування

,

У рамках тижня циклової комісії природничо-математичної підготовки 11 квітня відбулося засідання круглого столу студентів та викладачів.

Захід пройшов під назвою «Досягнення науки для здорового способу життя» і був організований головою методичної комісії викладачів природничо-математичної підготовки Галиною Богдан.

У ході круглого столу учасники обговорили правила здорового харчування без продуктів з хімічними харчовими добавками, спосіб миття посуду природними миючими речовинами, випікання хлібобулочних виробів на заквасках.

Студенти проаналізували розвиток біотехнології, її основні відкриття в галузі генної інженерії та використання у харчуванні генно-модифікованих організмів. Студентки Віта Шевчук (група № 61), Надія Стирко (група № 39), викладач хімії Володимир Тарасенко після обговорення актуальних питань дійшли таких висновків:

–    рекомендувати студентам відділення харчових технологій проводити рекламно-просвітницьку роботу з метою здорового харчування населення і відновлення імунітету людей та їх здоров’я;
–    вивчати систему контролю за використанням ГМО на рівні міста, області, України та поширення продуктів харчування з генно-модифікованими організмами в торговельній мережі;
–    пропагувати екологічно чисті способи зберігання харчових продуктів.

У ході засідання круглого столу також було заслухано викладача вищої математики Тетяни Пугач, яка ознайомила аудиторію з результатами дослідження соціальних мереж за допомогою теорії графів. Метою дослідження було перевірити основні класичні задачі та алгоритми теорій графів на прикладі соціальної мережі ВКонтакті. Використовуючи відомості  із сторінок соцмереж жителів України, побудовано граф соціальних взаємодій між користувачами.

Голова циклової комісії природничо-математичної підготовки Галина Богдан подякувала учасникам круглого столу за цікаві й змістовні виступи та закликала до продовження роботи над розпочатими науковими дослідженнями.