Макаронні вироби – один із найпопулярніших продуктів у світі, що посідає важливе місце в раціоні багатьох людей. Для більшості макарони – це просто страва, яку легко приготувати. Однак їх виробництво – це ціла наука, що поєднує точність технологічних процесів, якість сировини та особливі секрети виробників. Саме з цими аспектами ознайомила здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології к.т.н., доц. кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Грищенко Анна Миколаївна.
В ході зустрічі Анна Миколаївна розповіла про різноманітний асортимент макаронних виробів, особливості сировини, адже якість борошна та вологість тіста відіграють ключову роль у кінцевому результаті. Особливу увагу приділили технології виробництва макаронних виробів. Лектор детально пояснила, як відбувається заміс тіста, яке обладнання для цього використовується, які особливості його будови та принцип роботи, як впливає температура сушіння на текстуру макаронів і чому важливо правильно підібрати спосіб їхнього виробництва. Не оминули питання інновацій у даній сфері, зокрема використанню цільнозернового борошна, альтернативних інгредієнтів та технологічних вдосконалень, які дозволяють отримати продукти з покращеними харчовими властивостями.








Проведена онлайн-зустріч сприяла не лише розширенню знань здобувачів освіти щодо сучасних тенденцій виробництва макаронних виробів, а й поглибленню їхніх фахових компетентностей з освітніх компонентів «Харчові технології» та «Обладнання харчових виробництв». Лекція дозволила студентам краще зрозуміти зв’язок між технологічними процесами та обладнанням, що використовується у промисловості, а також розглянути перспективи розвитку макаронного виробництва в Україні та світі.
Дякуємо Анні Миколаївні за цікаву лекцію та корисну інформацію!
Ольга Ройко