Історія становлення української кухні, звичний українському народу спосіб приготування їжі, досвід і звичаї, які пов’язані з українською культурою, кулінарне мистецтво українців, саме це стало тематикою майстер-класів, що проводила викладач фахових дисциплін Волинського фахового коледжу НУХТ Олеся Панькевич, для студентів Коледжу готельного бізнесу HOTEL SCHOOL (м.Рига, Латвія) у рамках програми міжнародного стажування та академічної мобільності освітніх проєктів Erasmus+.
Найбільш цікавим моментом майстер-класу був показ процесу приготування різних видів тіста та начинок для вареників, способів їх формування, готування сирників по-київськи з хрусткою скоринкою.
Здобувачі освіти Коледжу HOTEL SCHOOL брали активну участь у приготуванні страв, отримуючи цінні поради та рекомендації. Вони також мали можливість обговорити важливість сталого розвитку в кулінарії та роль локальних продуктів у створенні якісної та смачної їжі.
Майстер-клас став не лише можливістю для студентів вдосконалити свої кулінарні навички, але й сприяв культурному обміну та поглибленню знань про традиції української кухні, популярність якої невпинно зростає.