Майстер-клас з приготування суші

Сьогодні, 24 березня, учениця групи №50 «Кухар» Валентина Водько провела для першокурсників-кухарів групи №13 майстер-клас з приготування суші, під час якого вона поділилася власними секретами, аби страва вийшла смачною і красивою.

Спочатку присутні довідалися про історію виникнення суші, потому ознайомилися із рецептами й технологією приготування. Учні дізналися деякі кулінарні секрети, а саме – який вид рису вибрати і як його правильно зварити, які можуть бути інгредієнти для суші та як їх нарізати.

Майбутні су-шефи уважно слухали й слідкували за процесом приготування суші п’яти видів: з лососем, крабовими паличками, авокадо, ікрою, в кунжуті. Потому мали можливість особисто приготувати японську страву. Треба сказати, що правильно закрутити та нарізати роли – виявилося завданням не з легких. Головний секрет – часто змочувати ніж у холодній воді та розрізати без сильного натискання.

Майстер виробничого навчання Алла Алієва, яка спостерігала і контролювала весь процес приготування суші, наголосила на дотриманні правил гігієни та важливості зберігання риби свіжою.

На завершення майстер-класу всі присутні могли посмакувати приготовленою стравою та поділитися отриманими враженнями.