Здобувачі освіти групи ХТ-33 освітньої програми «Харчові технології» у рамках вивчення освітнього компонента «Технологія борошняних кондитерських виробів» відвідали майстер-клас у кондитерській студії-кав’ярні «Світ Десертів».
Засновниця студії-кав’ярні – шеф-кондитер Світлана Скопюк, яка є неймовірним і досвідченим фахівцем кондитерського виробництва ознайомила здобувачів освіти з історією та технологією приготування макаронс. Вона поділилась своїми знаннями та секретами приготування популярного десерту, розповіла про тонкощі зважування сировини, правильну техніку замішування та випікання, щоб кожен зміг створити ідеальний виріб.
Під керівництвом старшого кондитера Оксани Матвійчук, яка є випускницею нашого навчального закладу, та кондитера Богдана Прокопчука, здобувачі освіти зуміли вдало приготували макаронси, які вразили своїми органолептичними показниками.
Такі майстер-класи забезпечують набуття здобувачами освіти спеціальних компетентностей, передбачених відповідною освітньо-професійною програмою, зокрема: здатність застосовувати практичні уміння та навички під час виробництва якісної і безпечної продукції; здатність контролювати режим технологічних процесів виробництва харчової продукції; здатність обирати технологічне обладнання, складати апаратуро-технологічні схеми виробництва харчової продукції.
Надзвичайно вдячні команді кондитерської студії “Світ десертів” за цікавий практичний досвід, набуті навички, особисте знайомство з трендами кондитерського виробництва та позитивні враження від зустрічі.
Юлія Сидорук