Майбутні технологи вивчали процес виробництва хлібобулочних виробів

,

12 травня студенти групи № 39 відділення харчових технологій побували на екскурсії в одному з найбільших та найуспішніших виробників на ринку хлібобулочної продукції – ПАТ «Теремно Хліб», який є основним постачальником хліба у Волинській області.

Вже з перших кроків стало зрозуміло, що потрапили на підприємство, де дбайливо ставляться як до працівників, так і до гостей. Після того, як студенти причепурилися у білосніжні халати та одягли свої ковпаки, працівниця підприємства провела розгорнуту цікаву екскурсію по заводу. Майбутні технологи мали змогу побачити всі етапи виробництва хлібобулочних виробів, починаючи від замісу тіста до безпосереднього випікання та упаковки готової продукції.

Виробництво кожного виду хліба має власну рецептуру. Технологічний процес починається з подачі борошна, яке просіюють та пропускають через труби у цех. Після того його відправляють на фузуючу станцію, де до борошна додають дріжджі, сіль, цукор. У бункерному агрегаті вистоюється опара, яка потім подається у тістомісильну машину, де замішується тісто.

У майбутніх технологів до працівників хлібозаводу було чимало питань з технології замісу тіста. Адже на уроках мікробіології та фізіології харчування студенти вивчали мікробіологічні, хімічні процеси дріжджового та бездріжджового хліба, аналізували вплив таких продуктів харчування на процеси обміну речовин в організмі людини. І навіть в результаті своїх досліджень вони випікали хліб на природних заквасках з пророщеного зерна.

Час, проведений на території ПАТ «Теремно Хліб», пролетів непомітно. Отримавши позитивні враження, емоції та продегустувавши різні види хліба і солодких булочок, ми ще раз переконалися, що підприємство піклується про якість своєї продукції, намагається її вдосконалити і підтримує звання лідера з виробництва хлібобулочної продукції на Волині. Студенти подякували за цікаву та повчальну екскурсію, а також висловили слова вдячності за смачну і якісну продукцію та зізналися, що мають намір у майбутньому працювати саме на цьому підприємстві.