Позначка: ЦВК виробництва та технологій
-
Партнерська зустріч з представниками бізнесу
У Волинському фаховому коледжі Національного університету харчових технологій відбувся круглий стіл з роботодавцями на тему: «Професійна підготовка фахівців харчової галузі та готельно-ресторанного бізнесу: вимоги часу, професійні компетентності та перспективи розвитку». Метою заходу було налагодження ефективної співпраці між освітнім закладом та роботодавцями, обговорення актуальних питань підготовки конкурентоспроможних фахівців для сучасного ринку праці, а також узгодження вимог […]
-
Круглий стіл «Кар’єрні траєкторії випускників ОПП «Харчові технології»: досвід, досягнення, перспективи»
Для сприяння професійного розвитку здобувачів освіти та ознайомлення їх із практичним досвідом випускників освітньо-професійної програми «Харчові технології», а також для ознайомлення студентів із різноманітними кар’єрними траєкторіями та популяризації успішного досвіду працевлаштування, 30 жовтня 2025 року відбувся круглий стіл «Кар’єрні траєкторії випускників ОПП «Харчові технології»: досвід, досягнення, перспективи». Захід зібрав широке коло учасників: випускників різних років, […]
-
Співпраця коледжу з крафтовою броварнею «LUCHAN»: практика, досвід і спільні можливості
Співпраця освітніх закладів із представниками бізнесу, які формують реальні запити ринку праці стає ключовою умовою якісної підготовки фахових молодших бакалаврів. Одним із яскравих прикладів такої взаємодії стала співпраця коледжу з крафтовою броварнею «LUCHAN» – відомим волинським виробником, який поєднує традиційні технології пивоваріння з інноваційними підходами до якості та смаку продукції та розвиває мережу закладів гостинності. […]
-
Брейн-ринг як форма активного навчання здобувачів освіти
Однією з дієвих інтерактивних технологій, що сприяє активізації пізнавальної діяльності здобувачів освіти, є дидактична гра «Брейн-ринг». Вона поєднує елементи змагання, командної взаємодії та творчого підходу до навчання, роблячи освітній процес цікавим, динамічним і змістовним. Для здобувачів освіти ІІ курсу освітньо-професійної програми «Харчові технології» з освітнього компоненту «Історія та культура України», викладачка Наталія Сірук провела заняття […]
-
Розвиток загальноосвітніх компетентностей здобувачів освіти через проєктну діяльність у цифровому середовищі
В умовах сучасної освіти особливе значення має формування загальноосвітніх компетентностей — уміння самостійно здобувати, аналізувати, критично осмислювати та творчо використовувати інформацію. Інноваційні цифрові інструменти, зокрема ChatGPT і хмарні сервіси спільної роботи, відкривають широкі можливості для розвитку цих навичок. Одним із прикладів їх ефективного використання став захід для здобувачів освітньо-професійної програми «Харчові технології» — «Колективна творча […]
-
«Green» Taste Colors («Зелений» смак кольору) – поєднання науки, творчості та сталого розвитку
As part of the “Green and No Leftover” festival, held within the framework of the EU project “Horizontal Capacity Building of vocational education for internationalization and modernization, including innovation, digitalization, and sustainability,” supported by the Erasmus+ Program, students and teachers of the Volyn Professional College of the National University of Food Technologies presented an innovative […]
-
Смак України: скарби автентичної кухні
The location “Taste of Ukraine: Treasures of Authentic Cuisine,” presented at the “Green and No Leftover” festival, vividly demonstrated how culinary heritage can be harmoniously combined with modern approaches to sustainable development and waste-free production. The main goal of this location was to promote authentic Ukrainian gastronomy, preserve the traditions of regional dishes, and introduce […]
-
Зелений тренд освіти: досвід Erasmus+ у Волинському фаховому коледжі НУХТ
As part of the dissemination activities as for the implementation of the EU Erasmus+ project “Horizontal capacity building of vocational education for internationalization and modernization, including innovation, digitalization, and sustainability, through the transfer of methodology and exchange of best practices,” project number 101129249, the Volyn Professional College of the National University of Food Technologies hosted […]
-
Лабораторна робота на базі кондитерської студії «Світ десертів»
У межах співпраці з кондитерською студією «Світ десертів» здобувачі освітньо-професійної програми «Харчові технології» провели лабораторне заняття на її базі. Робота була присвячена вивченню технологічних особливостей крафтового виробництва кондитерських виробів, зокрема тістечок макаронс, і відбулася в межах освітнього компоненту «Крафтові технології». Такий формат навчання дозволив здобувачам освіти ознайомитися з процесом виготовлення продукції безпосередньо у виробничих умовах, […]
-
Співпраця освіти та бізнесу: здобувачі Волинського фахового коледжу зустрілися з представницею компанії «Сільпо-Фуд»
У Волинському фаховому коледжі Національного університету харчових технологій відбулася зустріч здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» з представницею компанії ТОВ «СІЛЬПО-ФУД» — Оленою Свистак, менеджером із персоналу, яка презентувала можливості професійного розвитку, проходження практики та подальшого працевлаштування у провідній мережі супермаркетів України. Метою заходу було ознайомлення здобувачів освіти з реальними вимогами сучасного ринку праці, умовами […]
-
Академічна доброчесність: обирай правильний шлях до успіху та гідності
23 червня 2025 року у групах першого курсу відділення Харчові технології відбувся захід, який об’єднав студентів навколо фундаментальних принципів та цінностей, що лежать в основі якісної освіти. Він став чудовою нагодою для розвитку м`яких навичок, навичок командної роботи та критичного мислення, але насамперед – для осмислення сутності та значення академічної доброчесності. Академічна доброчесність – це […]
-
Академічна доброчесність — основа якісної освіти та професійного становлення майбутніх фахівців харчової галузі
У рамках реалізації освітньо-професійної програми «Харчові технології» у Волинському фаховому коледжі Національного університету харчових технологій відбулась освітня бесіда на тему «Академічна доброчесність — основа якісної освіти та професійного становлення майбутніх фахівців харчової галузі». Організували та провели зустріч голова циклової випускової комісії виробництва та технологій, викладач фахових дисциплін Ольга Ройко та викладач основ правознавства Арсен Євчук. […]












