Позначка: ЦВК_ХТ

  • Кваліфікаційний іспит зі спеціальності Харчові технології

    Кваліфікаційний іспит зі спеціальності Харчові технології

    16 січня розпочала роботу комісія з проведення кваліфікаційного іспиту зі спеціальності 181 «Харчові технології». Кваліфікаційний іспит є фінальним етапом навчання за освітньо-професійною програмою «Харчові технології». Він вимагає від здобувачів демонстрації знань, умінь та навичок, набутих впродовж освітнього процесу. Кваліфікаційний іспит складається з теоретичних питань, практичних задач і тестів у системі Moodle, та включає наступні освітні […]

    Читати далі >

  • Виробнича практика як важливий етап професійного зростання

    Виробнича практика як важливий етап професійного зростання

    Виробнича практика є ключовим етапом практичної підготовки здобувачів освітньо-професійної програми Харчові технології та відіграє важливу роль у формуванні кваліфікованих і конкурентоспроможних спеціалістів. Вона надає можливість здобувачам освіти не лише поєднати теоретичні знання з практичними навичками, а й ознайомитися з особливостями реальної виробничої діяльності, зрозуміти потреби ринку праці, здобути практичний досвід, який є необхідним для майбутньої […]

    Читати далі >

  • Крокембуш з медовим печивом: новорічна магія на лабораторних заняттях

    Крокембуш з медовим печивом: новорічна магія на лабораторних заняттях

    Напередодні різдвяно-новорічних свят здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології продемонстрували свою майстерність, створюючи унікальні кулінарні шедеври. Під час лабораторних занять із дисципліни кулінарне мистецтво майбутні фахівці виготовили традиційний французький десерт – крокембуш, додавши до нього українського колориту, оформивши кондитерський виріб медяниками. Крокембуш – це конусоподібна композиція із заварних тістечок, скріплених карамеллю, що є традиційним новорічним […]

    Читати далі >

  • Новорічна практика гостинності від здобувачів освітньо-професійної програми Харчові технології

    Новорічна практика гостинності від здобувачів освітньо-професійної програми Харчові технології

    Напередодні новорічних свят здобувачі освіти групи ХТ-33 освітньо-професійної програми Харчові технології в межах освітніх компонентів «Організація виробництва в закладах ресторанного господарства» та «Технологія виробництва кулінарної продукції» під керівництвом викладачок Яни Лапчук та Тетяни Семенюк приготували закуски та тематичну сервіровку святкового столу. Метою заходу було закріпити теоретичні знання з організації обслуговування та продемонструвати практичні навички приготування […]

    Читати далі >

  • Академічна ініціатива з розробки крафтових хлібів

    Академічна ініціатива з розробки крафтових хлібів

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології (освітній компонент «Крафтові технології») та професії «Пекар» під керівництвом Юлії Сидорук та Тетяни Семенюк здійснили розробку унікальних рецептур крафтових хлібів. Освітня ініціатива передбачала не лише формування технічних знань, але й розвиток творчого підходу до створення нових продуктів. Розробка рецептур була зосереджена на використанні натуральних інгредієнтів та сучасних технологій, що […]

    Читати далі >

  • Стажування студентів ВоФК НУХТ у Hotel School (м.Рига, Латвія)

    Стажування студентів ВоФК НУХТ у Hotel School (м.Рига, Латвія)

    Implementing the educational and professional programmes ‘Tourism,’ ‘Hotel and Restaurant Business,’ and ‘Food Technologies’ at the Volyn Professional College of NUFT provides students with an opportunity for academic mobility. In December, the students of the relevant EPPs once again completed an internship at HOTEL SCHOOL, Hotel Management College (Riga, Latvia) under the Erasmus+ programme. During […]

    Читати далі >

  • Гарбуз у кулінарії та сервіруванні: інтеграція навичок і творчості у підготовці майбутніх фахівців

    Гарбуз у кулінарії та сервіруванні: інтеграція навичок і творчості у підготовці майбутніх фахівців

    Гарбуз – це справжній суперфуд, який надає широкі можливості для творчості при створенні кулінарних шедеврів. Завдяки своєму ніжному смаку та універсальності, він ідеально підходить для приготування як солодких, так і солоних страв. Багатий хімічний склад, зокрема вітаміни А, С, Е, клітковина та антиоксиданти, робить його не лише смачним, але й надзвичайно корисним для здоров’я. Крім […]

    Читати далі >

  • Гостьова лекція про крафтові технології молочного виробництва: практичний досвід від співзасновниці «Ferma brata» Юлії Коваль

    Гостьова лекція про крафтові технології молочного виробництва: практичний досвід від співзасновниці «Ferma brata» Юлії Коваль

    У рамках вибіркового освітнього компоненту «Крафтові технології» відбулася гостьова лекція для здобувачів освітнього ступеня «фаховий молодший бакалавр», що навчаються за освітньо-професійною програмою «Харчові технології». Спікером заходу стала співзасновниця «Ferma brata» Юлія Коваль, яка поділилася своїм досвідом у виробництві крафтових технологій виробництва молока і молочних продуктів, що є актуальною і затребуваною темою у сучасному харчовому виробництві. Юлія […]

    Читати далі >

  • Дуальна освіта як спосіб формування конкурентоздатних фахівців харчової промисловості

    Дуальна освіта як спосіб формування конкурентоздатних фахівців харчової промисловості

    У підготовці здобувачів освітньо-професійної програми «Харчові технології» застосовуються елементи дуальної освіти, які поєднують теоретичне навчання у закладі освіти з виконанням практичних завдань на базі підприємств. Такий підхід до освітнього процесу є надзвичайно ефективним для підготовки фахівців у галузях, що вимагають не лише глибоких знань, але й потребують ґрунтовних практичних навичок і розуміння реальних умов роботи. […]

    Читати далі >

  • Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів

    Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів

    Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» у рамках вивчення освітнього компоненту «Контроль якості та безпечності харчових продуктів» була проведена гостьова онлайн-лекція доцентки кафедри експертизи харчових продуктів Національного університету харчових технологій Анастасії Чорної. Зустріч була присвячена темі «Знайомство з особливостями маркування харчових продуктів» та відбувалася в рамках відзначення Всесвітнього дня якості, який традиційно проходить у […]

    Читати далі >

  • Ознайомлення здобувачів освіти з середньовічними кулінарними традиціями

    Ознайомлення здобувачів освіти з середньовічними кулінарними традиціями

    В історії середньовічного Лучеська невід’ємною частиною є становлення кулінарної культури, адже роль міста у розвитку харчової індустрії, в ті часи, була вагомою. В цьому могли переконатися здобувачі освіти ОПП «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ, відвідавши ресторацію – трапезну «Підземелля». Захід відбувся в рамках тижня історії, адже команда закладу працює для того, щоб відновити історію […]

    Читати далі >

  • Студенти коледжу взяли участь у неТренінгу “Стартуй кар’єру”

    Студенти коледжу взяли участь у неТренінгу “Стартуй кар’єру”

    У рамках підготовки майбутніх фахівців до професійної діяльності студенти спеціальностей “Інженерія програмного забезпечення” та “Харчові технології” стали учасниками дводенного неТренінгу “Стартуй кар’єру”, організованого Молодіжним центром Волині. Унікальність заходу полягала в його інноваційному форматі – “неТренінгу”, який відрізняється від традиційних освітніх підходів своєю неформальною та інтерактивною атмосферою. Цей формат створив сприятливе середовище для активного обміну знаннями […]

    Читати далі >