Позначка: ЦВК_ХТ

  • Майстер-клас до Міжнародного дня захисту дітей

    Майстер-клас до Міжнародного дня захисту дітей

    Щороку 1 червня світ відзначає Міжнародний день захисту дітей — день, що покликаний нагадати всім дорослим про відповідальність за щасливе дитинство, про право кожної дитини на навчання, розвиток, відпочинок та безпеку. Це не про свято, а заклик до дії — звернути увагу на потреби дітей, подарувати тепло й турботу тим, хто цього особливо потребує. Саме […]

    Читати далі >

  • Гостьові лекції від викладачів Національного університету харчових технологій як інструмент поглиблення фахових компетентностей здобувачів освіти

    Гостьові лекції від викладачів Національного університету харчових технологій як інструмент поглиблення фахових компетентностей здобувачів освіти

    У рамках вивчення освітнього компоненту «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології» були залучені гостьові лектори з Національного університету харчових технологій. Лекції провели професори та доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, біотехнології і мікробіології.  Зустрічі були присвячені особливостям виробництва хліба, солодощів, […]

    Читати далі >

  • Вибіркові освітні компоненти як спосіб формування власної освітньої траєкторії

    Вибіркові освітні компоненти як спосіб формування власної освітньої траєкторії

    Формування власної освітньої траєкторії є одним із ключових етапів сучасного освітнього процесу. Важливу роль у цьому відіграє свідомий вибір здобувачами освіти вибіркових освітніх компонентів, які найповніше відповідають їхнім професійним інтересам, особистісним орієнтирам, кар’єрним прагненням та життєвим цілям. У зв’язку з цим на відділенні Харчових технологій було організовано низку заходів, присвячених формуванню та презентації каталогу вибіркових […]

    Читати далі >

  • Луцький замок: там, де історія оживає

    Луцький замок: там, де історія оживає

    Знання свого коріння, історії та культури є самобутнім джерелом відродження національного буття, духовного збагачення й розширення історичного, духовного кругозору. З метою глибшого розуміння історії та спадку нашого рідного міста студенти групи ХТ-33 разом з класним керівником Тетяною Семенюк відвідали Луцький замок. Під час екскурсії здобувачі освіти піднялись на найвищу вежу Замку (27 метрів), оглянули фундаменти […]

    Читати далі >

  • Підготовка фахівців для харчової галузі: гармонізація ринку праці та ринку освітянських послуг

    Підготовка фахівців для харчової галузі: гармонізація ринку праці та ринку освітянських послуг

    Завідувачка відділення “Харчові технології” Оксана Поляниця та голова циклової комісії майстрів виробничого навчання Юлія Сидорук «Харчові технології» Волинського фахового коледжу НУХТ  взяли участь у круглому столі, організованому Державною установою «Науково-методичний центр вищої та фахової передвищої освіти» м. Київ. Метою заходу було обговорення актуального питання – формування професійної зрілості, лідерського потенціалу та конкурентоспроможності молодих фахівців харчової […]

    Читати далі >

  • Гостьова лекція «Золотий переріз»

    Гостьова лекція «Золотий переріз»

    Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології була проведена гостьова лекція, присвячена унікальній математичній концепції – золотому перерізу, яку провів доцент кафедри технологічного обладнання та комп’ютерних технологій проектування Національного університету харчових технологій к.т.н. Погорілий Тарас Михайлович. Лектор розповів про значення та застосування золотого перерізу у природі, мистецтві, архітектурі й дизайні. Золотий переріз, що виражається числом […]

    Читати далі >

  • «Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн»

    «Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн»

    У рамках вивчення освітнього компоненту «Технологія борошняних кондитерських виробів» здобувачі освіти освітньо-професійної програми «Харчові технології» мали змогу відвідати захопливу гостьову лекцію на тему «Хлібні традиції: незвичайні хлібні вироби різних країн», яку провела доцент кафедри технології хлібопекарських та кондитерських виробів Юлія Бондаренко. Зустріч розпочалася з обговорення культурного значення хліба в різних народів. Лекторка розповіла, що хліб […]

    Читати далі >

  • Світ морозива: від історії до сучасних тенденцій

    Світ морозива: від історії до сучасних тенденцій

    Здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології мали чудову нагоду зануритися у світ улюбленого десерту під час гостьової онлайн лекції на тему «Морозиво – супердесерт для всіх», яку провела доктор технічних наук, професор кафедри технології молока і молочних продуктів Національного університету харчових технологій Поліщук Галина Євгенівна. Під час зустрічі лекторка розповіла про історію виникнення морозива, його […]

    Читати далі >

  • Застільні традиції: український етикет крізь призму часу

    Застільні традиції: український етикет крізь призму часу

    У сучасному світі, де культура споживання їжі постійно змінюється, важливо пам’ятати про традиції, які формують національну ідентичність. Саме цій темі була присвячена гостьова лекція на тему «Застільні традиції», яку провела  доцент кафедри гуманітарних дисциплін НУХТ, кандидат історичних наук Пивоваренко Олена Андріївна, для здобувачів освіти освітньо-професійних програм Харчові технології та Готельно-ресторанна справа. Під час зустрічі здобувачі […]

    Читати далі >

  • Чорний, молочний, білий: чим відрізняються різні види шоколаду

    Чорний, молочний, білий: чим відрізняються різні види шоколаду

    Здобувачі освітньо-професійної програми «Харчові технології» в межах освітнього компоненту «Технологія борошняних кондитерських виробів» занурилися у світ шоколаду під час гостьової лекції «Чорний, молочний, білий: у чому різниця?». Доктор технічних наук, професор кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Вікторія Дорохович поділилася знаннями про склад, смакові особливості та використання різних видів шоколаду в кондитерському мистецтві. Під час […]

    Читати далі >

  • Таємниці сироваріння від експерта: історія, технології, реальність

    Таємниці сироваріння від експерта: історія, технології, реальність

    Для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології (освітні компоненти «Харчові технології», «Крафтові технології») відбулася цікава та пізнавальна онлайн лекція, яку провела доцент кафедри технології молока та молочних продуктів Національного університету харчових технологій к.т.н., Пухляк Анастасія Григорівна. Зустріч була присвячена темі «Сири натуральні: міфи та реальність». Анастасія Григорівна поділилася захопливою історією сироваріння, коріння якого сягає ще […]

    Читати далі >

  • Технологічні секрети виробництва макаронних виробів

    Технологічні секрети виробництва макаронних виробів

    Макаронні вироби – один із найпопулярніших продуктів у світі, що посідає важливе місце в раціоні багатьох людей. Для більшості макарони – це просто страва, яку легко приготувати. Однак їх виробництво – це ціла наука, що поєднує точність технологічних процесів, якість сировини та особливі секрети виробників. Саме з цими аспектами ознайомила здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові […]

    Читати далі >