Для сприяння професійного розвитку здобувачів освіти та ознайомлення їх із практичним досвідом випускників освітньо-професійної програми «Харчові технології», а також для ознайомлення студентів із різноманітними кар’єрними траєкторіями та популяризації успішного досвіду працевлаштування, 30 жовтня 2025 року відбувся круглий стіл «Кар’єрні траєкторії випускників ОПП «Харчові технології»: досвід, досягнення, перспективи».
Захід зібрав широке коло учасників: випускників різних років, здобувачів освіти старших курсів та представників провідних роботодавців регіону, серед яких були рекреаційний комплекс «Рестпарк», ресторан ”Show Basilic», MOJO Boutique hotel, мережа ресторанів «Люди» та інші.
Основним завданням зустрічі було з’ясувати, наскільки отримані під час навчання загальні та спеціальні компетентності відповідають актуальним потребам ринку праці, визначити сильні сторони освітньо-професійної програми та сформувати конкретні пропозиції щодо її вдосконалення, а також обговорити можливості розширення співпраці із стейкхолдерами через взаємодію з випускниками.

Захід відкрила голова робочої групи з розроблення, моніторингу та перегляду ОПП Ройко О.М., яка представила детальний огляд освітньо-професійної програми, зосередивши увагу на її структурі та ключовому змісті. В обговоренні взяли участь випускники, які розповіли про свій професійний шлях, поділилися досвідом роботи на посадах та проаналізували, які саме знання та навички, набуті під час навчання виявилися найбільш вагомими для їхньої успішної кар’єри.
Результатом круглого столу стала розробка конструктивних пропозицій від випускників та роботодавців, спрямованих на модернізацію освітніх програм. Ключовими напрямами, що потребують поглиблення та оновлення, визначено: посилення практичної підготовки, вдосконалення ІТ-компетенцій. як критично важливих для сучасної харчової галузі та розвиток soft skills, зокрема комунікаційних навичок та уміння працювати в команді. Було сформовано низку важливих рекомендацій, які будуть використані для оновлення змісту ОПП «Харчові технології», що забезпечить випускникам високу конкурентоспроможність та успішний старт у професійній діяльності.
