В рамках проведення тижня циклової комісії виробництва та технологій викладачем Ларисою ГОПАНЧУК було проведено студентський круглий стіл на тему: «Сучасні тренди та тенденції розвитку харчової промисловості». Участь в заході взяли здобувачі освіти третього курсу, освітньої програми «Харчові технології» спеціальності 181 «Харчові технології».
З вітальним словом перед учасниками круглого столу виступила к.т.н., доцент Лариса ГОПАНЧУК, яка наголосила на важливості заходу, який поєднав студентську молодь, зацікавлену в оволодінні сучасними знаннями щодо широкого кола проблем розвитку харчової промисловості.
Перед присутніми виступили шестеро здобувачів освіти, зокрема: Софія СЦЬОЛЬНА («Сучасні тенденції та інновації розвитку харчової промисловості»), Надія КРАВЧУК («Новації у технологіях хлібобулочного виробництва»), Ірина РИЖУК («Розвиток технік молекулярної кухні»), Назарій ШИЙКО («Сучасні тренди здорового харчування»), Вадим ЖОВТОВСЬКИЙ («Тренди в приготування страв дієтичного харчування»), Володимир БОНДАРУК («Сучасні тенденції розвитку ресторанного бізнесу в Україні, на прикладі закладу ресторанного типу «МАКДОНАЛЬДЗ»»).
Цікаві доповіді, натхненні доповідачі, дружня обстановка та взаємна зацікавленість у тематиці, що була винесена на обговорення, забезпечили усім учасникам круглого столу набуття нових знань, поглиблення фахових та універсальних компетентностей. Захід допоміг розширити власний кругозір, отримати нові знання та взяти активну участь в обговоренні теми усім учасникам. Атмосфера обговорення теми круглого столу посприяла активізації подальшої роботи здобувачів освіти.







За допомогою таких заходів, студенти підтвердили фахові компетентності, набуті під час вивчення освітньої програми «Харчові технології», а саме: здатність застосовувати знання у практичних ситуаціях; здатність вчитися і оволодівати сучасними знаннями; здатність знаходити відповідні рішення у розробці нових та удосконаленні існуючих харчових технологій; здатність використовувати інформаційні та комунікаційні технології; здатність використовувати інформаційні та комунікаційні технології, що відповідають компонентам освітньої програми: ОК19. Харчові технології, ОК18. Технологічне обладнання галузі.
Підводячи підсумки роботи круглого столу Лариса ГОПАНЧУК подякувала доповідачам за змістовні доповіді, а всім учасникам за активну участь у обговоренні та формуванні пропозицій щодо покращення стану, розвитку та впровадженні нових технологій на підприємствах харчової галузі.
Лариса ГОПАНЧУК