«Кібербезпека: міфи та реальність»
![](https://vcolnuft.volyn.ua/newvtnuft/wp-content/uploads/photo_2023-05-24-19.17.54-473x1024.jpeg)
![](https://vcolnuft.volyn.ua/newvtnuft/wp-content/uploads/photo_2023-05-24-19.17.50-473x1024.jpeg)
![](https://vcolnuft.volyn.ua/newvtnuft/wp-content/uploads/photo_2023-05-24-19.17.48-473x1024.jpeg)
Розпочався тиждень професійної освіти із відкритої лекції викладача фахових дисциплін Олександра Поночевного на тему «Кібербезпека: міфи та реальність».
Для здобувачів освіти, особливо, в реаліях війни, є дуже важливим розуміння, що таке кібербезпека та які міфи пов’язані з нею. Олександр Поночевний покроково розвінчував міфи та наголошував на необхідності слідкувати за захистом своїх особистих даних, про використання складних та надійних паролів, безпечність захищених паролем мереж WI-FI, можливість контролювати злом системи /паролю або витік інформації, кіберзагрози та кібератаки, що вчиняють кіберзлочинці. Дав відповіді на питання: як розпізнати кібератаку? Які типові помилки роблять користувачі інтернету. Лекція була інформативна, корисна, викликала живе обговорення учасників заходу.
«Якісне харчування – перший крок до здоров’я»
![](https://vcolnuft.volyn.ua/newvtnuft/wp-content/uploads/photo_2023-05-24-19.18.07-1024x473.jpeg)
![](https://vcolnuft.volyn.ua/newvtnuft/wp-content/uploads/photo_2023-05-24-19.18.05-1024x473.jpeg)
![](https://vcolnuft.volyn.ua/newvtnuft/wp-content/uploads/photo_2023-05-24-19.18.03-1024x473.jpeg)
![](https://vcolnuft.volyn.ua/newvtnuft/wp-content/uploads/photo_2023-05-24-19.18.01-1024x473.jpeg)
![](https://vcolnuft.volyn.ua/newvtnuft/wp-content/uploads/photo_2023-05-24-19.17.59-1024x473.jpeg)
![](https://vcolnuft.volyn.ua/newvtnuft/wp-content/uploads/photo_2023-05-24-19.17.57-1024x473.jpeg)
Напевно, немає такої людини, яка б не цікавилась питанням, що таке здорове харчування?
Відповіді на певні стереотипи пов’язані з харчуванням, надала викладачка Катерина Пальоха, яка провела відкритий захід на тему «Якісне харчування – перший крок до здоров’я». Під час заходу було наголошено на функціях, які виконує їжа в житті людини, основних принципах здорового харчування, джерелах вітамінів. В ході зустрічі розглядались поняття дієти та її наслідків для здоров’я людини, інформація про смачну, але шкідливу їжу, вуличний фаст-фуд, солодкі напої. Було наведено статистику хвороб, до яких може призводити неправильне харчування.
Підсумком заходу стали рекомендації присутнім щодо застосування набутих знань у повсякденному житті для енергійного довголіття.
Марія ГАВРИЛЕНКО