У рамках вивчення освітнього компоненту «Харчові технології» освітньо-професійної програми «Харчові технології» були залучені гостьові лектори з Національного університету харчових технологій. Лекції провели професори та доценти кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів, технології молока і молочних продуктів, технології жирів, хімічних технологій харчових добавок та косметичних засобів, біотехнології і мікробіології. Зустрічі були присвячені особливостям виробництва хліба, солодощів, шоколаду, харчових барвників, твердого сиру, морозива та іншої продукції харчової промисловості. Лектори ділилися сучасними досягненнями у галузі, демонстрували практичні приклади, технологічні схеми та інноваційні рішення, що активно застосовуються у виробництві. Такий підхід сприяв кращому засвоєнню навчального матеріалу, дав змогу розширити світогляд здобувачів освіти, поглибити їхні знання у галузі харчової промисловості, ознайомитися з актуальними технологіями виробництва та інноваціями, що впроваджуються на сучасних харчових підприємствах. Висловлюємо щиру подяку викладачам, які провели цікаві та змістовні зустрічі та поділилися своїм професійним досвідом.
Крім того, безпосереднє спілкування з фахівцями профільних кафедр сприяло формуванню у здобувачів професійних орієнтирів та усвідомленню перспектив майбутньої кар’єри.










Залучення гостьових лекторів — це ефективна практика, що сприяє поглибленню фахових компетентностей здобувачів освіти, розширенню їх професійного кругозору. Важливо зазначити, що співпраця з викладачами університету є важливим чинником успішної адаптації здобувачів освіти до подальшого освітнього процесу в університеті.
Ольга Ройко