Гостьова лекція від викладачів кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій

,

15 жовтня 2024 року професорка кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Олена Білик та доцентка цієї ж кафедри Юлія Бондаренко провели гостьову лекцію, присвячену Всесвітньому дню хліба, який людство щорічно святкує 16 жовтня. Захід був проведений для здобувачів освіти освітньо-професійної програми Харчові технології, де вони мали змогу дізнатися багато нового та цікавого про цей важливий продукт.

Лектори розповіли про багатовікову історію хліба, яка сягає ще стародавніх цивілізацій, а також 32 цікавих факти про хліб. В ході лекції викладачки зупинилися на сучасних досягненнях хлібопекарської галузі, розповіли про цікаві розробки та результати досліджень кафедри технології хлібопекарських і кондитерських виробів Національного університету харчових технологій та розвіяли основні міфи пов’язані з хлібом.

Інформацію було розкрито у доступній, пізнавальній формі та проілюстровано яскравою та наочною презентацією.

Олена Білик наголосила, що хліб займає важливе місце в кулінарних традиціях багатьох країн та є містком, який поєднує різноманітні культури вже багато століть, тому хліб потрібно берегти, поважати та популяризувати його споживання.

Ольга Ройко