Формуємо професійну компетентність

З метою реалізації освітньої програми «Готельно-ресторанна справа» та впровадження сучасних технологій в освітній процес, набуття практичних навичок здобувачів освіти, викладачами відділення туризму та готельно-ресторанної справи Тетяною Іщик та Світланою Сичук було проведено інтегроване практичне заняття з освітніх дисциплін «Організація ресторанного господарства» та «Інформаційні технології в готельно-ресторанному господарстві». Під час заняття здобувачі розробляли меню ресторану із застосовуванням технології QR-кодів.

Ресторанна індустрія зарекомендувала себе відносно пізно, але досить успішно в освоєнні технології QR-кодів.

QR-коди є корисними інструментами для ресторанів, що прагнуть покращити якість обслуговування клієнтів. Електронне меню для ресторану дає безліч переваг. Замовляти їжу зі смартфона неймовірно зручно.

QR-код може «провести» до фотографій із назвами страв або посилань в Instagram і Facebook.

Використання QR-кодів оптимізує роботу персоналу: офіціанти витрачатимуть менше часу на обслуговування, а гості самі бачать фото, ціни, опис страв і можуть оформити замовлення прямо з мобільного телефону. Застосування цієї технології сприяє також формуванню власної бази клієнтів.

Організація та проведення викладачами такого освітнього заходу сприяла формуванню професійної компетентності майбутніх фахових молодших бакалаврів з готельно-ресторанної справи.