The students of the educational professional programme “Hotel and Restaurant Business” worked on the topic “Preparation of First Dishes” during the laboratory classes on the educational component “Technology of Restaurant Products”. The purpose of the laboratory work was to develop basic knowledge and skills in cooking soups and cutting food.
Здобувачі ОПП «Готельно-ресторанна справа» в процесі опанування освітнього компонента «Технологія продукції ресторанного господарства» відпрацювали тему «Приготування перших страв». Метою лабораторної роботи було сформувати початкові знання та навички при приготуванні супів та нарізці продуктів. Під час заняття готували картопляні супи, з м’ясними фрикадельками, борщ український, солянку.
Здобувачі відпрацювали вміння і навички з приготування перших страв та закріпили теоретичні знання з освітнього компонента та посилили спеціальні компетентності, зокрема: уміння розробляти технологічні процеси виробництва напівфабрикатів та готової кулінарної продукції, здійснювати розрахунок витрат сировини і виробничих рецептур; здатність за допомогою відповідних стандартів і правил, удосконалювати діючі на виробництві технологічні операції; раціонально використовувати сировину, напівфабрикати, устаткування тощо. Якісно виконані лабораторні роботи свідчать про правильне дотримання здобувачами освіти вимог до якості та подачі перших страв.