Категорія: Практична підготовка
-
Практична підготовка та здобуття компетентностей здобувачів ОПП «Туризм»
In the process of training professional junior bachelors of the Tourism programme who can create, organise and control the production and sale of services in the field of tourism and recreation, another trip to the Carpathians took place, during which the applicants acquired specific competencies provided for by the educational and professional programme. In the…
-
Проект «Осіння сервіровка столу»
The Tourism, Hotel, and Restaurant Business Department has a modern material and technical base, enabling students to form and develop relevant special competencies and learning outcomes in studying professional educational components in the relevant training laboratories. Thus, during the subsequent laboratory work within the educational component ‘Restaurant Management,’ students demonstrated high knowledge, skills, and creativity…
-
Курсова робота як крок до соціальної відповідальності та інновацій у харчовій галузі
Виконання курсової роботи з освітнього компоненту «Харчові технології» освітньо-професійної програми Харчові технології вимагає від здобувачів освіти не тільки високого рівня теоретичних знань та практичних вмінь, але й креативності та творчого підходу, адже основним її завданням є розроблення технології та рецептури нових харчових продуктів. Розробка інноваційного продукту є непростим завданням, адже шлях від ідеї до готового…
-
Відродження та популяризація української кулінарної спадщини
Один із наукових напрямків, яким займаються здобувачі освіти та викладачі освітньо-професійної програми «Харчові технології», – це дослідження й популяризація традицій української кухні, а також впровадження культури приготування та споживання автентичних національних страв. Ця робота включає детальне вивчення рецептур, історії та особливостей приготування страв, що відображають багатство й унікальність української кухні. Здобувачі освіти також розробляють нові…
-
Створення інноваційних напоїв за принципами сталого розвитку
У сучасному світі дотримання принципів сталого розвитку в кулінарії набуває особливого значення. Це не лише спосіб збереження природних ресурсів та захисту довкілля, але й шлях до підтримки локальних виробників та збереження кулінарних традицій регіону. Особливу роль у цьому процесі відіграє використання сезонних продуктів, які мають подвійну перевагу: знижують вуглецевий слід завдяки мінімізації транспортування та зберігання,…
-
Історія, культура та традиційні страви: бінарне заняття до Всесвітнього дня макаронів
Всесвітній день макаронів, ініційований Світовим конгресом макаронних виробів в 1995 р, відзначається щорічно 25 жовтня. У різних країнах проводяться акції та заходи, що мають на меті популяризацію цього продукту харчування. До відзначення цього свята вирішили долучитися і здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології Волинського фахового коледжу НУХТ. Викладачки Тетяна Семенюк та Наталія Сірук провели для…
-
Занурення в грузинську кулінарну культуру: практичне заняття в ресторані GOBI
У рамках вивчення освітнього компоненту «Кухні народів світу» для здобувачів освіти 4 курсу освітньо-професійної програми Харчові технології було проведено заняття на базі грузинського ресторану GOBI. Це був яскравий, практичний досвід, який дозволив зануритись в автентичну грузинську кулінарну культуру. Студенти отримали унікальну можливість не лише скуштувати традиційні грузинські страви, такі як хінкалі, хачапурі та сациві, але…
-
Хлібні скарби світу: традиції, особливості приготування
Освітній компонент «Технологія борошняних кондитерських виробів» посідає важливе місце у підготовці студентів освітньо-професійної програми Харчові технології. Він дає можливість здобувачам освіти отримати ґрунтовні навички та знання для майбутньої професійної діяльності у хлібопекарській та кондитерській індустрії. Для підвищення інтересу до навчання та глибшого опанування фахових дисциплін, на відділенні Харчових технологій регулярно організовують різноманітні заходи. В рамках…
-
Управління туристичними заходами як елемент практичної підготови здобувачів ОПП Туризм
To acquire some general and special competencies and master the educational components ‘Excursion Studies,’ ‘Technology and Organisation of Tourist Services,’ ‘Event Tourism,’ ‘Specialised Tourism’, the students of the Tourism programme developed a three-day tourist itinerary, accompanied the students-tourists of the Volyn Professional College of NUFT, selected objects for inspection, booked accommodation and catering services, and…
-
Практичне заняття у форматі коворкінгу
In the process of implementing the educational and professional programme’ Hotel and Restaurant Business,’ which provides various types of practical training, a workshop was held for the students in the format of coworking, as the newest type of professional and business communications in a specialized space in the Georgian authentic cuisine restaurant ‘Suli Guli.’ Here,…
-
Практикум-екскурсія як форма забезпечення регіональної компоненти ОПП Туризм
As part of the study of the professional educational components “Hotel Business,” “Excursion Studies,” “Marketing Fundamentals,” and “Foreign Language for Hotel and Restaurant Business,” students of the educational and professional programme “Tourism” conducted a workshop tour of business-class hotels in the central historical part of Lutsk. Beforehand, the students were given tasks such as analyzing…
-
Практична підготовка як структурна ланка освітнього процесу здобувачів ОПП «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм»
One of the tasks of up-to-date education is to create conditions for the effective adaptation of future specialists in a professional environment and their perception of models of professional behaviour. As part of the signed partnership agreements on the organisation of internships between the college and stakeholders, Hotel and Restaurant Business and Tourism educational professional…