Категорія: Готельно-ресторанна справа
-
Гостьова лекція доцента кафедри готельно-ресторанної справи НУХТ Оксани Кирпіченкової
On 11 March, students majoring in Hotel and Restaurant Business had the opportunity to listen to a guest lecture, ‘Interesting facts about the origin and features of the technology of famous confectionery products’ by Oksana Kirpichenkova, Associate Professor of Hotel and Restaurant Business Department of the National University of Food Technology. The knowledge gained during […]
-
Формування спеціальних компетентностей здобувачів ОПП Готельно-ресторанна справа
On the occasion of International Women’s Day, the Hotel and Restaurant Business educational professional programme students prepared traditional cocktails while studying the educational component ‘Bar business and sommelier organisation’. Міжнародний жіночий день – це чудова нагода створити атмосферу свята за допомогою вишуканих коктейлів. Напої, присвячені жінкам, зазвичай легкі, ароматні, естетично оформлені та мають витончений смак […]
-
«Гастротури – це смачно і цікаво»: онлайн-лекторій кафедри туристичного та готельного бізнесу НУХТ
The Tourism and Hospitality Business Department of the National University of Food Technologies, represented by Tetiana Mirzodaieva, Associate Professor, Candidate of Economic Sciences, held an online lecture ‘Gastronomy tours are tasty and interesting’. Students majoring in Tourism and Hotel and Restaurant Business, as part of the study of the educational components ‘Specialised Tourism,’ ‘Event Tourism,’ […]
-
Знання, що рятують життя: важливі аспекти техніки безпеки в житті та навчанні
Сучасне життя сповнене потенційних ризиків, які можуть виникнути як у навчальному закладі, так і в побуті чи під час проходження практики на виробництві. Пожежі, побутові травми, електричні замикання, надзвичайні ситуації – усі ці небезпеки можуть призвести до серйозних наслідків, якщо не дотримуватися правил техніки безпеки. Саме тому знання основ безпечної поведінки є життєвонеобхідними для кожного […]
-
Здобувачі освіти долучилися до лекцій від викладачів Пряшівського університету
У формуванні індивідуальної освітньої траєкторії важливу роль відіграють вибіркові дисципліни, орієнтовані на запити і потреби здобувачів освіти, які прагнуть знань, важливих для особистісного зростання та професійної самореалізації. Із цією метою на відділенні туризму та готельно-ресторанної справи студенти другого курсу ОПП Готельно-ресторанна справа вивчають словацьку мову, яка розширює горизонти міжкультурних зв’язків і взаємодії двох сусідніх країн […]
-
Індустрія гостинності: що варто знати майбутнім фахівцям
To ensure the successful implementation of the educational and professional programmes Hotel and Restaurant Business (educational components Fundamentals of Hospitality, Hotel Management, Restaurant Management) and Food Technologies (educational component Service Management in Restaurant Business), the college engages guest lecturers, industry professionals, stakeholders, etc. In this context, a lecture on ‘General features of the hospitality industry: […]
-
Заняття-екскурсія у сімейний ресторан європейської кухні Café de Vino
Для забезпечення відповідності освітньо-професійної програми «Готельно-ресторанна справа» потребам і запитам здобувачів частині уявлень про своє професійне майбутнє, технологій професійного і посадового зростання викладачами Юлією Сус, Оксаною Казнадзей, Яною Лапчук та стейкхолдером – барменом Володимиром Єлістратовим було проведено заняття-екcкурсія у сімейному ресторані європейської кухні Café de Vino. У комфортній атмосфері ресторану Володимир (який є випускником нашого […]
-
Онлайн лекція від засновника компанії Hoteliero Андрія Скіп’яна «Специфіка діяльності івент-компаній»
To involve stakeholders and employers in the educational process of the students of the educational professional programmes ‘Tourism,’ ‘Hotel and Restaurant Business’ and with the support of the Department of Tourism and Hospitality Business of NUFT, students had the opportunity to join a guest lecture by the founder and CEO of the event company Hoteliero […]
-
Гостьова лекція від директора управління по роботі з персоналом ТОВ «Міжнародно-діловий центр» готелю Hilton Kyiv Антоніни Форостяної
Hospitality industry stakeholders hold guest lectures for the students of the educational professional programme “Hotel and Restaurant Business.” Such lectures are organised to ensure that the professional training of students meets the needs of target groups and the labour market. In the process of studying the educational components’ Hotel Business,’ ‘Fundamentals of Hospitality,’ ‘Communication Management,’ […]
-
Використання творчих практичних завдань при формуванні професійних навичок
Lecturer Yulia Sus conducted an integrated practical lesson that combined elements of catering and event management. The students received a creative task, ‘Modern Christmas Table Setting,’ which contributed to developing professional skills, creativity, and understanding of modern trends in the design of festive events. Before starting their practical work, the Hotel and Restaurant Business programme […]
-
Лабораторні роботи як засіб реалізації освітньо-професійних програм
The laboratory work on the course ‘Organisation of Restaurant Service’ in the winter semester was dedicated to preparing for the Christmas holidays. As part of the lesson, the students recreated a Christmas table setting. During the work, the students adhered to modern service standards, using various techniques for folding napkins, harmoniously combining textiles and decor, […]
-
Фудпорн на столі: як сервіровка стає мистецтвом
Lecturers in our college use various innovative methods of practical training, considering the current trends in the relevant industry for professional junior bachelors in the Hotel and Restaurant Business. Students majoring in Hospitality under the guidance of Oksana Kaznadzei demonstrated modern trends in the decor of festive tables. Thanks to their professional skills, the students […]