Students of the educational and professional program Hotel and Restaurant Business studying the educational components “Organisation of Restaurant Services,” “Bar Business, and Organisation of Sommelier Work” systematically practice the skills of organizing various banquets. During a regular laboratory lesson, they gained practical experience in organising a buffet table.
В сучасних умовах для ділових зустрічей і урочистих випадків підходить обід у вигляді фуршету. Такий формат передбачає одноразову подачу всіх страв у вигляді маленьких порцій. Часткове або повне самообслуговування додає часу на спілкування, а відсутність класичної обідньої зони зі столиками й стільцями більше вільного місця. Крім того, бенкет-фуршет має й інші переваги: на відміну від ресторанного банкету він набагато економніший за вартістю, а на відміну від шведського столу дозволяє провести повноцінну трапезу протягом 1-2 годин.
Здобувачі освітньо-професійної програми Готельно-ресторанна справа в процесі вивчення освітніх компонент «Організація ресторанного обслуговування», «Барна справа та організація роботи сомельє» систематично відпрацьовують навички організації різноманітних бенкетів. Під час чергового лабораторного заняття вони набували практичного досвіду з організації фуршетного столу. Адже добре відомо, що з якого би приводу не проводився фуршет, правильне оформлення фуршетних столів є запорукою успіху заходу.