У сучасному світі, де здоров’я людини є пріоритетом, визначення якості харчових продуктів стає надзвичайно важливим. Саме тому для здобувачів освіти ОПП «Харчові технології» у процесі вивчення освітнього компонента «Харчові технології» було проведено майстер-клас по дослідженню харчових продуктів експрес-методом.
Студентам продемонстрували методи визначення крохмалю у м’ясних виробах та в молоці. Був проведений люмінесцентний аналіз харчових жирів (вершкового масла, спреду, маргарину). За допомогою люмінескопу здобувачі освіти побачили, як визначити природу харчових жирів та виявити їх можливі фальсифікації. Крім того, студенти мали можливість дослідити зразки молока на наявність соди та інших домішок.
Подібні майстер-класи допомагають розвивати такі компетентності, як здатність проводити контроль якості і безпечності сировини, напівфабрикатів, харчової продукції та продукції суміжних виробництв з використанням знань про хімічні, фізико-хімічні, біохімічні, мікробіологічні та колоїдні процеси.
Валентина ЗАХАРЧУК