As part of the week of the cycle graduation commission of tourism and hotel and restaurant business, students of the Hotel and Restaurant Business and Tourism educational professional programs, members of the Ukrainian-Slovak Cultural and Linguistic Scientific Society researched the cultural concepts of Ukraine and Slovakia, and their reflection in the language. At the lecture, delivered in Slovak by Kateryna Chui, PhD in Philology, the second-year students learned about the customs and traditions observed by Slovaks during the Easter holidays.
У рамках тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи здобувачі освіти ОПП «Готельно-ресторанна справи» та ОПП «Туризм», члени наукового гуртка «Українсько-словацькі культурні та мовні зв’язки», вивчали й порівнювали культурні концепти України й Словаччини та їхнє відображення в мові.
На лекції, яку прочитала словацькою мовою кандидатка філологічних наук Катерина Чуй, другокурсники дізналися про звичаї і традиції, яких дотримуються словаки під час великодніх свят. Під час обговорення здобувачі освіти мали можливість порівняти їх з українськими великодніми обрядами та виявити багато спільного.
На завершення кожен учасник заходу продемонстрував свою креативність: створив і підписав вітальну листівку до Великодня. Інтерес до вивчення рідної та іноземної мов передбачає обов’язкове зацікавлення культурою й розуміння закономірностей розвитку суспільства. Від загальної ерудованості здобувачів освіти залежить їхня здатність до ділових комунікацій у професійній сфері, зокрема іноземною мовою.
Одним із основних завдань освітніх компонент філологічного спрямування, зокрема ОК Українська мова за професійним спрямуванням є формування у здобувачів освіти широкого світогляду, прагнення зберігати, примножувати та популяризувати культурні надбання України.