









27 жовтня на відділенні туризму та готельно-ресторанної справи відбувся цікавий захід під назвою «Традиційна волинська гостина», на який викладачі й студенти презентували регіональні страви в сучасній інтерпретації та подачі.
На столі красувалася вишукана скатертина, а в традиційному дерев’яному й глиняному посуді з різьбленням й візерунками були подані давні волинські страви: волок, клекуцьоха, крижаки, ниґлі, підкалатка, підпалок, харамаґа, запечені пироги.
Інтерпретація страв і їх подача поєднували кращі традиції минулого й сучасності, адже Волинь багата не тільки цікавими туристичними об’єктами, а й оригінальною кухнею, тому правильна презентація й просування клієнтоорієнтованого ресторанного продукту є однією з цілей навчання студентів нашого відділення. Під час презентації здобувачі освіти мали можливість відпрацювати правила й техніку подавання страв і напоїв, застосування навичок професійного спілкування та презентації послуг відповідно до регіональних вимог споживачів.
Усе передавало волинський колорит і гостинну атмосферу: страви та напої, традиційний посуд і деталі сервірування, зовнішній вигляд учасників заходу, які були одягнені у вишиванки. Такі заходи згуртовують учасників освітнього процесу й дають позитивні емоції для впевненого руху до перемоги нашої країни у війні з агресором!