Відпрацювання навичок приготування та подачі коктейлів

On May 11, Tetiana Ishchyk, a teacher of professional disciplines, conducted an open laboratory lesson on the topic “Cocktail Preparation and Serving” as part of the week of the cycle graduation committee of “Tourism, Hotel, and Restaurant Business”. During the laboratory training, the students of the educational professional program “Hotel and Restaurant Business” prepared technological cards of cocktails; made a calculation of raw materials, dishes, and inventory for preparing and serving cocktails; practiced the technique of preparing, garnishing, and serving cocktails in the open air.

Освітня компонента «Барна справа та організація роботи сомельє» є складовою Освітньо-професійної програми Готельно-ресторанна справа. Під час вивчення дисципліни студенти вчаться комплексно використовувати набуті знання, об’єднувати їх у систему, розвивати уміння приймати самостійні рішення в конкретних виробничих ситуаціях.

11 травня викладач фахових дисциплін Тетяна Іщик, в рамках тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи, провела відкриту лабораторну роботу на тему «Приготування та подача коктейлів». Основою роботи бармена є знання і вміння в галузі технології приготування різних напоїв. Бармен повинен задовольняти будь-який, навіть найвибагливіший смак. При приготуванні напою і гарніру до нього, бармен проявляє творчість, фантазію, майстерність і професіональні знання. Здобувачі освіти ОПП Готельно-ресторанна справа в ході лабораторної роботи підготували технологічні картки коктейлів; здійснили розрахунок сировини, посуду та інвентарю для приготування та подавання коктейлів; відпрацювали техніку приготування, гарнірування та подачі коктейлів на відкритому повітрі.

Робота бармена серед професій ресторанного бізнесу – найбільш творча. Вона дозволяє розкритися таким гранях характеру, як артистизм, товариське відношення, захопленість професією.