У рамках вивчення освітнього компоненту «Організація обслуговування в закладах ресторанного господарства» здобувачі освіти освітньо-професійної програми Харчові технології під керівництвом викладачок Оксани Казнадзей та Яни Лапчук провели майстер-клас «Великодня гармонія столу». Захід проходив у навчальному ресторані «Біля Замку», де є всі можливості відпрацювання практичних навичок з організації обслуговування гостей.






Студенти розповіли про особливості створення тематичних сервіровок, послідовність сервіровки столу, значення декоративних елементів та правил його використання. Окремо зупинилися на значенні полотняних серветок у сервіровці столу, показали різні способи їх складання. Окрему увагу приділили приборам, розповіли про їхнє значення, різновиди та вимоги до використання та розкладання. На закінчення здобувачі освіти створили великодню сервіровку, у якій створили неповторну атмосферу весняного свята за обіднім столом, чим продемонстрували здатність здійснювати сервісно-виробничий процес у закладах ресторанного господарства.
Захід був цікавим та корисним, адже на свято Великодня кожен хоче не просто накрити святковий стіл, але й зробити його особливим та унікальним, в якому поєднаються українські традиції з сучасними трендами ресторанного господарства.
Ольга Ройко, Оксана Казнадзей, Яна Лапчук