Вдосконалення спеціальних компетентностей на лабораторних роботах

,

The educational and professional program Hotel and Restaurant Business provides various types of practical training, including laboratory work.  The practical task of laboratory work was to master the classic methods of preparing mixed drinks. Students not only improved their theoretical knowledge but also their practical skills, as this is necessary to ensure special competencies.

Міксологія – це не просто мистецтво змішування напоїв, це наука про створення досконалих коктейлів, що вимагає глибокого розуміння інгредієнтів, балансу смаків і технік приготування.

Для забезпечення спеціальних компетентностей необхідні не тільки теоретичні знання, але й практичні вміння та навички. Освітньо-професійна програма Готельно-ресторанна справа передбачає різні види практичної підготовки, зокрема і лабораторні роботи.  Практичним завданням лабораторної роботи було оволодіти класичними способами приготування змішаних напоїв: струшування (Shaking), перемішування (Stirring), шарування (Layering), мадлювання (Muddling), директ-пур (Direct Pour). Зазначені інструменти та методи є основою для створення широкого спектра коктейлів, від простих і класичних до складних і екзотичних, вони надають необхідну гнучкість для експериментів та інновацій, роблячи процес створення коктейлів не тільки професійною навичкою, а й мистецтвом.

Знання та вміння способів приготування коктейлів надасть здобувачам ОПП Готельно-ресторанна справа впевненості в професійній діяльності.