Враховуючи економічну ситуацію в країні та підвищення цін на енергоносії, завдання профтехосвіти навчити наших кваліфікованих робітників ефективно використовувати енергетичні ресурси під час виконання своїх професійних обов’язків.
У рамках тижня циклових методичних комісій викладачів професійно-теоретичної підготовки та майстрів виробничого навчання викладач Роза Бусел провела відкрите заняття на тему «Потенціал енергоефективності на виробництві». Під час заняття учні групи № 28, які здобувають професію «Офіціант; бармен», розглянули види енергетичних ресурсів, що використовуються у закладах громадського харчування та основні шляхи їх ефективного використання.
Для закріплення поданого викладачем матеріалу, учні провели ділову гру «Збори колективу ресторану». Розділили посади та обговорили можливі заходи з енергоефективності в закладі, щоб чергове подорожчання на енергоресурси не переносити на ціни в меню.
«Ми маємо навчитися бути енергоефективними, тобто споживати енергію розумно, – підбила підсумки заняття викладач Роза Бусел. – Економне споживання енергії підвищує національну безпеку держави, зменшує шкідливий вплив на довкілля, захищає майбутнє наступних поколінь. Кожен з нас повинен робити свій внесок у вирішення питань з енергозбереження».