Мистецтво приготування їжі – є одним з найдавніших. У цієї професії є широкий простір для творчості. У рамках проведення тижня гуртків і секцій члени гуртка «Художня кулінарія» презентували свою роботу. Під час проведення відкритого заняття учні вирушили у кулінарну подорож волинською кухнею, яка багата на традиції та славиться розмаїттям страв.
На цьому занятті гуртківців зацікавила тема приготування волинського борщу, рецептів якого є безліч. Найкращі кухарі світу, як показує практика – чоловіки. І Максим Ольфанс, Максим Пацюк, Максим Оксентюк, Богдан Баран, Олександр Павлович, Олександр Баранович це ще раз підтвердили. Адже борщ у їхньому приготуванні виявився найсмачнішим.
На гурткових заняттях учні поглиблюють основні знання з технології приготування кулінарних страв, вивчають особливості етикету та правила сервірування столу, особливості національних страв та культуру харчування. Але основним напрямком роботи гуртка є художньо-естетичне виховання. На прикладі такої страви як борщ, вихованці показали, що навіть щоденна страва повинна бути гарно оформлена та правильно подана до столу. І всіх, хто бажає кожен день бути творцем, дарувати людям радість і красу, пізнати секрети майстерності, запрошують до своїх лав.