To implement special competencies for the educational components “Basics of Hotel and Restaurant Business” and “Specialized Tourism” (Module 2. Green Tourism) students of the educational professional programme Tourism created a thematic setting for the table laying according to the conception of green tourism. The “Breakfast on the Terrace” event was organized to celebrate World Tourism Day within the Tourism, Hotel, and Restaurant Business Department Day framework.
Сучасний спосіб життя є досить напруженим і вимагає від людини все більших фізичних сил, для відновлення яких необхідна рекреація. Ця потреба дала поштовх до розвитку сільського зеленого та екологічного туризму. Сільський туризм передбачає подорожі туристів в сільську місцевість для відпочинку на природі, проживання в сільських садибах і ознайомлення з умовами сільського життя.
Для забезпечення спеціальних компетентностей з освітніх компонент «Основи готельної та ресторанної справи» та «Спеціалізований туризм (Модуль 2. Сільський зелений туризм)» під час проведення Дня відділення Туризму та готельно-ресторанної справи та в рамках відзначення Всесвітнього дня туризму здобувачі ОПП «Туризм» підготували тематичну сервіровку столу в концепції сільського зеленого туризму «Сніданок на веранді».
Волинська область має відмінні передумови та ресурси для інтенсивного розвитку сільського зеленого туризму, а ОПП «Туризм» у нашому коледжі передбачає відповідну підготовку фахівців для роботи в регіоні.
Послуги харчування є невід’ємною частиною програми туру сільського зеленого туризму оскільки дає можливість гостям садиб скуштувати традиційну сільську кухню, а також спробувати самостійно готувати з місцевих продуктів. Такі заходи забезпечують набуття спеціальних компетентностей здобувачів, а саме: здатність застосовувати організаційні і технологічні процеси суб’єкта туристично-рекреаційної сфери; здатність визначати та забезпечувати індивідуальні туристичні потреби, використовувати сучасні технології обслуговування туристів; здатність використовувати різні інформаційні, комунікаційні та сервісні технології з надання туристичних послуг.