«Де є хліб, там є життя, а де життя, там надія…»
Невже ж хліб – це просто вода з борошном?! Звісно, ні. Якби це справді було так, то наші хлібні крамниці виглядали б досить скромно. На щастя, в світі існують сотні й тисячі рецептів хліба з різною щільністю, смаком, розмірами. І саме, про один із видів хліба на заквасці, розповіла 28.02.2024 року студентам груп КІ-11, КІ-12, ППД-11, ОО-11, К-22 Валентина РОМАНИШИНА, працівниця науково-методичного відділу Волинської обласної бібліотеки для юнацтва. Свою розповідь вона наситила наочною демонстрацією приготування такого буханця, використовуючи два види заквасок: пшеничну та житню. Студенти з захопленням спостерігали за всіма технологічними процесами випікання хліба.
Хліб – це один із найважливіших продуктів у нашому раціоні харчування. Він є головним джерелом енергії та надає необхідні поживні речовини для правильного функціонування організму. На цій пізнавальній зустрічі здобувачі освіти мали змогу насолодитися смаком запашного, корисного хліба на заквасці.
Людмила БУРИЛО, Наталія КУЗИК, Тамара МІСКОВЕЦЬ