As part of the week of the cycle graduation commission of tourism and hotel and restaurant business, the students held a workshop on making refreshing summer cocktails in the Ready-to-Go format. Future professionals were able to demonstrate and improve their specialized competencies.
Освітньо-професійна програма «Готельно-ресторанна справа» у нашому закладі освіти орієнтується на сучасні тенденції розвитку готельно-ресторанного бізнесу та інноваційні технології індустрії гостинності. Здобувачі відповідної ОПП у процесі вивчення освітнього компонента «Барна справа та організація роботи сомельє» постійно відслідковують тренди барної культури та відпрацьовують їх на лабораторних заняттях. Так, у рамках тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи, здобувачі провели майстер клас з приготування освіжаючих літніх коктейлів у форматі Ready-to-Go. Це новий тренд на ринку і, за даними аналізу ринку напоїв IWSR Drinks Market Analysis, до 2027 р. дохід від цієї категорії напоїв у світі сягне 21,1 млрд. дол. США.
Коктейлі у форматі Ready-to-Go в Україні пропонують не лише відвідувачам барів, їх також можна побачити на всіляких урочистостях типу весіль. Звичайно ж, такі коктейлі не вражають своєю подачею, але у цьому форматі можна насолоджуватися класикою, яка полюбилася багатьом.
Майбутні фахівці мали змогу продемонструвати та вдосконалити свої спеціальні компетентності, а саме: здатність до вироблення нових ідей (креативність); здатність застосовувати знання в практичних ситуаціях; здатність використовувати фахові знання та професійні навички в організації обслуговування різного контингенту споживачів; здатність здійснювати сервісно-виробничий процес у закладах готельного та ресторанного господарства; здатність розробляти нові послуги (продукцію) з використанням інноваційних технологій виробництва та обслуговування споживачів.
.