To ensure that the professional qualifications of “The Hotel and Restaurant Business” educational and professional programme students meet the requirements of the labour market and to strengthen special competencies in the educational components of ‘Restaurant Business’ and ‘Restaurant Management,’ the Tourism, Hotel, and Restaurant Business Department implemented a project to serve a Cossack table, which reflects the rich culinary heritage and traditions of Ukrainian culture.
Для забезпечення відповідності професійної кваліфікації здобувачів ОПП «Готельно-ресторанна справа» вимогам ринку праці та для посилення спеціальних компетентностей з освітніх компонент «Ресторанна справа», «Організація ресторанного господарства» на відділенні туризму та готельно-ресторанного господарства було реалізовано проєкт сервіровки козацького столу, який відображає багатий кулінарний спадок та традиції української культури. Свято Покрови стало важливим символом українського національного відродження. Зокрема, в Україні його пов’язують з козацтвом, оскільки Покрова була обрана покровителькою козацького війська.
Обов’язковою вимогою реалізації даного проєкту було дотримання екостилю. Проєкт виконували з використанням натуральних матеріалів: дерев’яний та глиняний посуд, серветки з натуральних тканин, що, в свою чергу свідчить не тільки про застосування підходів сталого розвитку в галузі гостинності, але й підкреслює зв’язок з природою, та створює атмосферу затишку та автентичності. Козацька культура насичена символікою, тому сервіровка столу містить елементи, які мають глибокий сенс. Наприклад, розміщення хліба на столі завжди вважається добрим знаком, що символізує добробут та процвітання. Основний фокус фахової освіти та професійної підготовки зі спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа у нашому коледжі акцентує на формуванні у здобувачів фахових компетентностей щодо вміння планувати, організовувати, забезпечувати виробництво та реалізацію готельно-ресторанних послуг.