

готельно-ресторанної справи
Кавара Вікторія Володимирівна
Діяльність відділення туризму та готельно-ресторанної справи полягає у практикоорієнтованому, цифровізованому, етично виваженому та інтегрованому з реальним бізнес-середовищем освітньому процесі, спрямованому на підготовку фахових молодших бакалаврів нового покоління – мобільних, компетентних, креативних та конкурентоспроможних на національному й міжнародному ринку праці.
Головним завданням відділення є формування у здобувачів комплексу компетентностей, що відповідають актуальним вимогам ринку праці, динамічним тенденціям галузі та принципам сталого розвитку.
Основні види навчально-практичних заходів відділення є виїзні практичні заняття у готелях, кав’ярнях, закладах ресторанного господарства, розробка та апробація нових туристичних продуктів, театралізовані екскурсії, пленерні заняття, відпрацювання навичок екскурсовода, майстер-класи, інтерактивні гостьові лекторії, елементарні форми дослідницької діяльності здобувачів, отримання сертифікатів неформальної освіти, історичні реконструкції, навчальні екскурсії, популяризація туристичного іміджу Луцька, демонстрація інноваційного гастрономічного проєкту міста Луцька, участь у майстер-класах з приготування страв, оновлення меню, участь конкурсах фахової майстерності тощо.





Практична підготовка здійснюється у виробничих умовах і передбачає проходження навчальної та професійної практики в туристичних підприємствах, закладах готельно-ресторанного господарства та навчально-технологічних лабораторіях відділення туризму та готельно-ресторанної справи (навчальна лабораторія-ресторан «Біля замку», лабораторія технології ресторанної продукції, навчальна лабораторія хостел «Dream», туристична агенція «Біля вежі», навчальна лабораторія «Музей жертв тоталітарних режимів»).






Відділення активно співпрацює з роботодавцями у формулюванні цілей і завдань практичної підготовки здобувачів та удосконаленні освітньо-професійних програм.
Відділення бере участь у програмах академічної мобільності, налагоджує зв’язки з освітніми установами Європи, реалізує спільні проєкти з іноземними стейкхолдерами у сфері туризму та гостинності. Здобувачі мають можливість проходити міжнародну практику або стажування за кордоном, удосконалюючи знання іноземних мов і опановувати світові стандарти гостинності.
Відділення активно реалізовує регіональний компонент та працює над популяризацією туристичного потенціалу Волинського регіону. Це сприяє формуванню у молоді почуття професійної приналежності та відповідальності за розвиток місцевої сфери туризму та гостинності.



Спеціальності та професії
Освітньо-професійний ступінь “фаховий молодший бакалавр”
Освітньо-кваліфікаційний рівень “кваліфікований робітник”
- ⛺ Агент з організації туризму. Адміністратор (інтегрована професія)
Виховна робота та дозвілля
Виховна робота та організація дозвілля на відділенні туризму і готельно-ресторанної справи ґрунтуються на сучасних підходах до формування особистості фахового молодшого бакалавра, який поєднує професійну компетентність, етичну культуру, комунікабельність та здатність до креативного мислення.
Одним із провідних напрямів є професійно-практична орієнтація виховного процесу, що передбачає тісний зв’язок дозвіллєвих заходів зі змістом освітніх програм.






Значне місце посідає інтернаціональний і культурно-просвітницький напрям виховання. Міжнародні проєкти, учасниками яких є здобувачі освіти та викладачі відділення, дають чудову нагоду покращити не лише фахові навички та вміння, але й вдосконалити м’які навички володіння іноземними мовами, вміти комунікувати із незнайомою аудиторією, навички командної роботи тощо.




Ще одним напрямом є громадянсько-патріотичне виховання – здобувачі відділення беруть участь у заходах, присвячених національним святам, волонтерських ініціативах, акціях підтримки Збройних сил України, культурно-історичних експедиціях, проєктах популяризації туристичного потенціалу рідного краю.




