241 Готельно-ресторанна справа

Спеціальність: 241 Готельно-ресторанна справа

Освітньо-професійна програма: Готельно-ресторанна справа

Кваліфікація: фаховий молодший бакалавр з готельно-ресторанної справи

Освітньо-професійний ступінь: фаховий молодший бакалавр

Термін навчання:

  • на основі базової середньої освіти (9 класів) – 2 роки 10 місяців
  • на основі повної середньої освіти (11 класів) – 1 рік 10 місяців

На міжнародному ринку послуг індустрія гостинності займає лідируючі позиції. Сьогодні гостей готельно-ресторанного комплексу важко здивувати просто смачною їжею чи комфортним номером в готелі, адже готельно-ресторанний бізнес є галуззю з високим рівнем конкуренції, що має за мету максимально задовольнити потреби споживачів, забезпечити високий рівень комфорту, задовольнити найрізноманітніші побутові, господарські і культурні запити гостей. З кожним роком вимоги до рівня цих послуг зростають. Чим вищі культура та якість обслуговування гостей, тим вищий імідж готелю й ресторану, тим привабливіші вони для відвідувачів.

Готельно-ресторанна справа – це надання таких послуг, які б задовольнили і навіть перевершили очікування споживачів.

Фахівці з готельної і ресторанної справи спроможні очолювати роботу у готельних та туристичних комплексах різних типів (мотелях, кемпінгах, ботелях, флайтелях), санаторно-курортних закладах, пансіонатах, будинках відпочинку, профілакторіях, санаторіях, у підприємствах ресторанного господарства різних типів (ресторанах, барах, кафе і т.д.), працювати у їх структурних підрозділах. Справжні професіонали готельно-ресторанної справи можуть виконувати роботи на будь якій виробничій ділянці, вони добре знають специфіку роботи як кухні, бару, залу так і всіх структурних служб закладів розміщення.

Безумовною запорукою успішної професійної діяльності фахівців індустрії гостинності є знання кількох іноземних мов. Саме тому, для студентів спеціальності «Готельно-ресторанна справа», передбачено поглиблене вивчення двох іноземних мов (англійська та польська).

Основою засвоєння теоретичних знань є також професійна практика, яку студенти проходять в готельно-рекреаційних комплексах міста Луцька, області та України. Зокрема, студенти мають можливість проходити практику в одному з найкращих готелів Луцька «Rhombus», готельному комплексі «Рута» (смт. Затока, Одеська область) та міжнародне стажування у готелях Болгарії Vemara Clab 4* (місто Бяла) та Aqua Azur 4* (місто Св. Костянтина і Єлени).

Наші випускники мають можливість продовжити навчання у Національному університеті харчових технологій (м. Київ) та інших вищих навчальних закладах за скороченим терміном навчання, a також відкрити власну справу чи працювати за обраною спеціальністю.

Випускники можуть займати посади:

в готелі:

  • завідувача (керівника) готелю (туристичного готелю, конгрес-готелю, курортного готелю, пансіонату, спортивно-оздоровчого комплексу, бази відпочинку, санаторію, мотелю тощо)
  • менеджера готелю (туристичного готелю, конгрес-готелю, курортного готелю, пансіонату, спортивно-оздоровчого комплексу, бази відпочинку, санаторію, мотелю тощо)
  • керівника підрозділу готельного господарства
  • фахівця з адміністративної роботи (головний адміністратор служби прийому та розміщення у готелі, менеджер, адміністратор)
  • фахівця з гостинності, конференц-сервісу

в ресторані

  • завідувача (керівника) ресторану (закладу ресторанного господарства іншого типу)
  • менеджера ресторану (закладу ресторанного господарства іншого типу)
  • фахівця із організації дозвілля
  • фахівця зі спеціалізованого обслуговування
  • начальника виробництва
  • фахівця у ресторанному бізнесі
  • адміністратора (господар) залу
  • бармена (5-й розряд)
  • офіціанта (5-й розряд)