As part of the week of the cycle graduation commission of tourism and hotel and restaurant business, the second-year students of the EPP “Hotel and restaurant business” presented a joint project “Sanitary and hygienic requirements for the design, construction and operation of hotel and restaurant enterprises. Solving situational problems”.
09 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи другокурсники ОПП «Готельно-ресторанна справа» презентували спільний проєкт «Санітарно-гігієнічні вимоги до проєктування, будівництва та функціонування підприємств готельно-ресторанного типу. Розв’язування ситуаційних задач».
Здобувачі освіти вирішували реальні проблеми та придумували нестандартні рішення як власник новозбудованого ресторанного комплексу, якому потрібно отримати в санітарно-епідемічній службі погодження на відкриття закладу; як власник земельної ділянки для проєктування та будівництва закладу харчування; як санітарний лікар, якому необхідно оформити Акт обстеження в закладі, від відвідувачів якого були скарги на харчове отруєння, як експерт проаналізувати ризики закупівлі сировини для закладу харчування на стихійному ринку, оцінити фактори впливу на студента коледжу і забезпечення його здоров’я згідно гігієнічних вимог.
Проєкт як інноваційна технологія освітньої діяльності орієнтована на забезпечення інтегральної компетентності, а саме: здатність розв’язувати типові спеціалізовані завдання та практичні проблеми у процесі навчання та практичної діяльності у сфері готельно-ресторанного бізнесу, постійне самонавчання, здійснення досліджень.
Розв’язуючи ситуаційні задачі з освітнього компонента «Санітарія та гігієна» здобувачі ОПП Готельно-ресторанна справа складали санітарно-гігієнічну, нормативно-правову оцінку ситуації, визначали фактори ризику, прогнозували наслідки, обгрунтовували заходи на усунення ризиків, пропонували нормативне забезпечення діяльності фахівця.
Робота над спільним проєктом сприяла реалізації творчого потенціалу учасників, формуванню навичок роботи в групах, розвитку критичного мислення, а також поглибила спеціальні компетентності уміння організовувати санітарний нагляд за підприємствами ресторанного та готельного господарства, уміння використовувати знання про хімічний склад харчових продуктів для прогнозування їх якості під час приготування, зберігання, вміння організовувати дотримання працівниками закладу виробничої санітарії та особистої гігієни.