As part of the week of the cycle graduation commission of tourism and hotel and restaurant business, students of the educational and professional programme Hotel and Restaurant Business improved their menu creation skills and presented their projects: free choice menu, portioned and limited menu, set and banquet menu, etc. (educational component “Foreign Language of Hotel and Restaurant Business (English)”).
Успіх закладів ресторанного господарства залежить від багатьох складових, чільне місце серед яких займає меню. Меню ресторану – це не тільки перелік страв, це візитівка закладу, воно має узгоджуватися із загальною концепцією закладу, а оскільки вона базується на очікуваннях споживачів, то й меню повинно не тільки задовольнити, а навіть перевершити їх очікування. Як правило, кожен заклад оформлює його, як підкаже фантазія. Також для зручності обслуговування іноземних туристів меню доповнюють англійською чи іншою іноземною мовами.
У рамках проведення тижня циклової випускової комісії туризму та готельно-ресторанної справи здобувачі освіти освітньо-професійної програми готельно-ресторанна справа вдосконалювали навички створення меню та презентували свої проєкти: меню вільного вибору, порційне та обмежене меню, скомплектоване та бенкетне меню тощо (освітній компонент “Іноземна мова готельно-ресторанного бізнесу (англійська)”). Студенти підійшли до цього завдання дуже відповідально та творчо.
Готельно-ресторанний бізнес розвивається швидкими темпами й належить до провідних галузей туристичної сфери. Основою цієї індустрії є максимальне забезпечення високого рівня комфорту та задоволення потреб гостей. Здатність використовувати фахові знання та професійні навички в організації обслуговування є важливим елементом у роботі успішного фахівця галузі.