The Tourism educational professional programme includes the “Restaurant Business” educational component to train highly qualified professional junior bachelors capable of creating, organising, and controlling the production and sale of services in the field of Tourism and Recreation. During its study, a practical lesson was held on an autumn-themed table setting, as service is crucial in creating a positive atmosphere for potential guests.
Для підготовки висококваліфікованих фахових молодших бакалаврів, здатних створювати, організовувати й контролювати процес виробництва та реалізації послуг у сфері туризму і рекреації освітня програма «Туризм» передбачає освоєння освітнього компонента «Ресторанна справа». В процесі його вивчення було проведено практичне заняття, присвячене осінній тематичній сервіровці столу, оскільки обслуговування є ключовим елементом у створенні позитивної атмосфери для потенційних гостей.
Під час заняття здобувачі створили осінню атмосферу, використовуючи природні матеріали, зокрема жовте листя, гарбузи та сезонні квіти. Вони обрали насичену кольорову гаму в теплих відтінках — помаранчевий, бордовий та золотистий, що підкреслювали затишок і красу осені, виключно естетичного оформлення, велика увага приділялася розташуванню столових приладів і декору таким чином, щоб забезпечити комфорт для гостей та відповідати сучасним стандартам обслуговування.
Завершенням заняття стало обговорення результатів та обмін враженнями, де здобувачі отримали зворотній зв’язок від викладачів щодо своїх робіт. Спеціальні компетентності та практичні навички (здатність застосовувати організаційні і технологічні процеси суб’єкта туристично-рекреаційної сфери; здатність визначати та забезпечувати індивідуальні туристичні потреби, використовувати сучасні технології обслуговування туристів; здатність використовувати різні інформаційні, комунікаційні та сервісні технології з надання туристичних послуг), отримані під час цього заняття, забезпечують здобувачам освіти краще підготуватися до реальних умов роботи у сфері гостинності, де креативність, увага до деталей і вміння створювати атмосферу є ключовими аспектами успіху.