Практична підготовка як структурна ланка освітнього процесу здобувачів ОПП «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм»

One of the tasks of up-to-date education is to create conditions for the effective adaptation of future specialists in a professional environment and their perception of models of professional behaviour. As part of the signed partnership agreements on the organisation of internships between the college and stakeholders, Hotel and Restaurant Business and Tourism educational professional programmes students began practical training in the academic year 2023-24.

Одним із завдань сучасної освіти є створення умов для ефективної адаптації майбутнього фахівця в професійному середовищі та сприйняття ним моделей професійної поведінки. У рамках підписаних угод про партнерство з організації практики між коледжем та стейкхолдерами, здобувачі ОПП «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» проходять практичну підготовку у 2023-24 н.р. Незважаючи на ситуацію в країні, здобувачі освіти мають можливість проходити практику офлайн.

Перебуваючи у відповідних закладах, здобувачі отримали можливість набути практичний досвід, ознайомились у реальних умовах з технологічними процесами різних закладів, удосконалюючи здобуті в коледжі знання. Ставлення стейкхолдерів до здобувачів дуже позитивне, вони діляться своїм досвідом, надають можливість практикантам відчути себе частиною колективу.

За результатами практичної підготовки здобувачі мають нагоду сформувати професійну компетентність, що у подальшому гарантуватиме їх успішну, продуктивну та ефективну професійну діяльність у сфері готельного, туристичного та ресторанного бізнесу. Також студенти отримали можливість оволодіти навичками спілкування з різними групами клієнтів.

Практична підготовка, яка передбачена освітньо-професійною програмами дає можливість досягти здобувачам фахової передвищої освіти загальних та спеціальних компетентностей.