Педагогічні працівники коледжу з професії кухар (Олеся Панькевич, Марія Деменік) долучилися до міжрегіонального семінару “Зміни та сучасні тенденції в організації харчування в закладах загальної середньої освіти”.
Метою заходу було ознайомлення з особливостями реформи шкільного харчування, основними змінами та тенденціями організації харчування у закладах загальної середньої освіти. Головною ціллю циклу семінарів стала підготовка тренерів із числа педагогічних працівників закладів професійно-технічної освіти для підвищення кваліфікації кухарів їдалень закладів загальної середньої освіти.
Уся теоретична інформація вебінарів була змістовою, креативною, корисною.
Особлива дяка Майре Весінгі та Едгару Лепману, викладачам професійного навчання Олустверської школи обслуговування та сільської економіки, які поділилась європейським досвідом впровадження системи НАССР, особливостями складання меню без глютену, лактози і молока для людей хворих на цукровий діабет. Корисною для всіх була й інформація про поживний склад та енергетичну цінність продуктів, підготовку калькуляційних карток з використанням цифрових інструментів.
Презентовані книги Майре Весінгі, її рецептури не складні в приготуванні, але дуже важливі для збереження повноцінного життя людей.
Відпрацювання під наглядом тренерів-технологів практичних навичок з приготування страв згідно шкільного меню на сучасному обладнанні на базі Львівського професійного коледжу готельно-туристичного та ресторанного сервісу сприяло удосконаленню професійних компетентностей з професії.
Вся отримана інформація набуде поширення в нашому закладі шляхом введення навчального модуля в робочі навчальні плани та програми, а також для буде використана для підвищення кваліфікації педагогів-кухарів та просто здобувачів освіти, які працюватимуть у шкільних їдальнях.