








Директор Відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій» взяв участь у Волинському регіональному форумі «Реформа харчування: виклики, досягнення, перспективи». Захід зібрав представників громад, керівників освітніх закладів та управлінців галузі і був присвячений аналізу перших результатів та поглибленню реформи шкільного харчування. З вітальним словом до присутніх звернулася перша леді Олена Зеленська, яка є ініціатором реформи шкільного харчування з 2020 року. В ході роботи форуму учасники ознайомилися з інноваціями в системі харчування в закладах освіти та змінами в законодавстві, які допоможуть органам місцевого самоврядування та адміністраціям закладів освіти покращувати харчування в школах і садочках.
Розвиток кадрового потенціалу та підвищення кваліфікації кухарів є одним з чотирьох стратегічних напрямів реформи шкільного харчування. Пріорітетна роль в реалізації цього напряму належить освітнім закладам, які здійснюють підготовку фахівців для харчової промисловості. Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій є найбільшим закладом фахової передвищої та професійно-технічної освіти у Волинській області. Коледж має ліцензію МОН України на первинну професійну підготовку, професійно-технічне навчання, підвищення кваліфікації за професією кухар. Старший майстер закладу Олеся Панькевич і майстри виробничого навчання Марія Деменік, Оксана Казнадзей і Яна Лапчук успішно завершили навчання в межах реформи шкільного харчування, стали сертифікованими тренерами і надалі можуть передавати свої знання та досвід кухарям закладів освіти. В поєднанні з потужною матеріально-технічною базою коледжу це дає можливість забезпечити органи місцевого самоврядування та заклади освіти достатнім штатом кваліфікованих працівників, які якісно та безпечно організовуватимуть харчування та сприятимуть формуванню в учнів здорових харчових звичок.
Світлана КІЗИМ, Оксана ЦІСАР