Вивчення досвіду екскурсійної діяльності Музею історії Національного університету «Острозької академії»

,

As part of implementing the educational and professional program “Tourism,” teachers and students of the “Tourism, Hotel, and Restaurant Business” department visited the Museum of History of the National University “Ostroh Academy,” which is located in the architectural monument of local importance, the Capuchin monastery. The visit aimed to learn about the experience and practical activities of the museum institution. The event participants listened to the tour guide, visited the dungeons and library of the institution, and visited the decorated courtyard of the Capuchin monastery, which is very popular.

У межах реалізації  ОПП Туризм  викладачі та здобувачі освіти відділення туризму та готельно-ресторанної справи  завітали до Музею історії Національного університету «Острозька академія», що розміщений у пам’ятці архітектури місцевого значення – монастирі капуцинів. Візит був здійснений з метою вивчення досвіду та практичної діяльності музейного закладу. Учасники заходу прослухали екскурсію, відвідали підземелля та бібліотеку закладу, побували в облаштованому внутрішньому дворику монастиря капуцинів, який користується неабиякою популярністю.

Національний університет «Острозька академія» є прикладом успішного синтезу навчального закладу у сфері освітньої та туристичної діяльності. Подібний досвід є цікавим та пізнавальним для навчальної туристичної агенції «БІЛЯ ВЕЖІ» відокремленого структурного підрозділу «Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій». Такий обмін досвідом та інформацією забезпечує ділові контакти та є навчальною платформою, завдяки якій здобувачі освіти удосконалюють практичні навички майбутньої професійної діяльності.

Отриманий досвід вивчення діяльності Музею історії Національного університету «Острозька академія» дає можливість впевнено стверджувати, що Волинський фаховий коледж Національного університету харчових технологій володіє всім необхідним ресурсним потенціалом для професійного забезпечення обслуговування туристів у процесі реалізації та споживання туристичного продукту, здійснення екскурсійного супроводу для лучан та гостей міста.