As part of the Volyn FEST – 2024 Festival of Professions, which brought together representatives of vocational education institutions from all over the Volyn region, students of the Tourism educational professional programme joined the promotion of the gastronomic offerings of our city. Participation in such events provides elementary forms of research and innovation activities for students provided for in the EPP ‘Tourism’. It contributes to the compliance of students’ professional qualifications with the needs of target groups and the labour market.
Сьогодні гастрономічний туризм як складова індустрії вражень набуває все більшої популярності і туристи, обираючи ту чи іншу дестинацію, в першу чергу хочуть отримати емоційне задоволення. Луцьк може запропонувати своїм гостям такі емоції завдяки величезній культурно-історичній спадщині, наявності концептуальних закладів ресторанного господарства та освітній спільноті, яка досліджує, відроджує та популяризує давні гастрономічні традиції нашого міста.
Так, в рамках проведення Фестивалю професій Волинь FEST − 2024», на якому зібрались представники закладів професійної освіти усієї Волинської області, здобувачі ОПП «Туризм» долучились до популяризації гастрономічних пропозицій нашого міста, пропонуючи гостям коктейлі з інтригуючими назвами: «Мелодії кликуна», «Смак мудрості», «Цитрусовий архів», «Луцька містерія», «Таємниці братства».
Участь у таких заходах забезпечує елементарні форми дослідницької та інноваційної діяльності здобувачів освіти, передбачені в ОПП «Туризм», та сприяє відповідності професійної кваліфікації здобувачів потребам цільових груп та ринку праці.
Такий креативний напрямок розвитку гастрономічного туризму Луцька є перспективним та потребує фахівців з туризму, котрі змогли б використати місцевий колорит, історію та традиції міста для створення конкурентної туристичної пропозиції.