Майстер клас як форма профорієнтаційної роботи

,

For the college to ensure the right to education of applicants with special educational needs, lecturers and trainers of the Tourism, Hotel, and Restaurant Business Department provide advisory and social support to such students and applicants, as well as conduct appropriate career guidance activities. Oksana Kaznadzey and Yana Lapchuk, together with students of the Hotel and Restaurant Business educational professional programme and students of the Waiter. Bartender programme organised a workshop on folding linen and paper napkins for preliminary table setting for children with hearing and developmental disabilities.

З метою забезпечення коледжем реалізації права на освіту здобувачів з особливими освітніми потребами викладачі відділення туризму та готельно-ресторанної справи здійснюють консультативну та соціальну підтримку таких здобувачів,  а також проводять відповідні профорієнтаційні заходи. Так,  Юля Сус, Оксана Казнадзей та Яна Лапчук разом з студентами ОПП «Готельно-ресторанна справа» та учнями професії «Офіціант. Бармен» організували майстер-клас з складання полотняних та паперових серветок для попереднього сервірування столу для дітей з вадами слуху та розвитку. 

Враховуючи індивідуальні потреби кожної дитини студенти демонстрували різні способи складання серветок корегуючи темп роботи та даючи більше часу для виконання завдань, надавали підтримку у вигляді жестів, підкреслювали досягнення похвалою, використовуючи невербальні способи підтримки, такі як посмішка, лагідний тон голосу.

По завершенню заходу, крім позитивних емоцій,  кожен учасник отримав сертифікат Волинського фахового коледжу НУХТ за участь у майстер-класі та солодкі подарунки. Проведення таких заходів для дітей з особливими потребами є важливим аспектом розвитку інклюзивного середовища нашого навчального закладу.