25 квітня в рамках тижня циклової випускової комісії виробництва та технологій відбувся майстер-клас «Виявлення фальсифікацій харчових продуктів». Захід був проведений викладачем фахових дисциплін Захарчук Валентиною Павлівною для студентів першого курсу відділення харчових технологій.
Здобувачі освіти ознайомилися з лабораторією стандартизації та контролю якості продукції та побачили, які аналізи можуть тут проводитися. Для студентів були представлені ключові показники якості харчових продуктів та вимоги до них. Зокрема були продемонстровані експрес-аналізи по виявленню фальсифікацій молока (визначення наявності соди, крохмалю) із застосуванням хімічних реактивів.
Також було здійснено люмінесцентний аналіз харчових жирів (вершкового масла, спреду, маргарину). За допомогою люмінескопу студентам показали, як визначити природу харчових жирів та виявити їх можливі фальсифікації.
Валентина Захарчук